Man (66) van fiets getrokken op de Rijksstraatweg

Hij raakt zwaargewond door de val

update

U dacht fantastisch mee, 14 tips kwamen er. Inmiddels is daar uit gebleken dat op datzelfde traject – dus op de Rijksstraatweg tussen Haren en de stad Groningen, regelmatig een man met een donkere of zwarte jas op een elektrische fiets rijdt die ook agressief gedrag vertoont en mensen uitscheldt als hij er langs wil. Dit zou wel eens dezelfde persoon kunnen zijn als de man die we zoeken. Heeft u meer informatie over deze fietser, kent u de verhalen over hem, of weet u wie dat is? Bel onmiddellijk 0800-6070

Een 66-jarige fietser is op donderdag 2 februari 2017 zwaargewond geraakt nadat hij doelbewust van zijn fiets werd getrokken bij een verkeersruzie. De dader, een blanke twintiger in een bruine jas, wordt sindsdien gezocht.

Racefiets

Een 66-jarige inwoner van Groningen is die donderdagmiddag op de racefiets gestapt. Hij trekt er een paar keer per week zo voor zijn plezier op uit, meestal maakt hij tochten van zo’n 50 à 60 km. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rijksstraatweg

Die middag fietst de man rond 16.15 uur vanaf de rotonde in Haren het dorp uit, richting de stad Groningen. Om thuis te komen moet hij via de Rijksstraatweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fietser inhalen

Op het vrij liggende fietspad ter hoogte van ’t huis de Wolf fietst voor hem een vrouw, die wat langzamer gaat. De man wil haar inhalen en zet wat extra kracht. Op dat moment hoort hij dat achter hem nog iemand fietst.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Agressieve man

Er nadert een blanke, grote man op een gewone fiets. Hij roept naar de 66-jarige man: ‘Heee, rot op man, ga aan de kant!’ Maar omdat de racefietser zelf aan het inhalen is op het smalle fietspad, kan hij niet zomaar weg. Als de man dan naast hem fietst, trekt hij hem aan zijn rugzak van zijn fiets.

Klap

De man klapt keihard op het asfalt, en is meteen bewusteloos. De vrouwelijke fietser en een aantal andere omstanders schieten de 66-jarige man meteen te hulp. Die is zo hard op zijn hoofd gevallen dat hij minuten lang buiten bewustzijn is, het schuim staat op zijn mond. 

Verwondingen

De 66-jarige fietser bleek niet alleen zijn heup en sleutelbeen gebroken te hebben, hij is ook zo hard met zijn hoofd op de grond geklapt dat er een bloedprop in zijn hersenen zat. Hij is meteen die avond met spoed geopereerd. Hij heeft een maand lang in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum gelegen. 

Dader

De dader is een blanke man van in de twintig. De getuigen die hem in een flits zagen vonden hem er groot uitzien, hij kan dus lang of misschien wat fors zijn. Hij droeg een bruine jas. Niet van leer, en een wat korter model.  Hij had oortjes in en reed op een normaal model fiets. Hij ging heel hard, misschien kan het een elektrische fiets geweest  zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingscamera’s

Als er mensen zijn die in de omgeving van de Rijksstraatweg camera’s hebben hangen dan wil de politie graag naar die beelden kijken. Ze hopen dat de dader daarop is vastgelegd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader aan zijn signalement, of heeft hem die donderdagmiddag 2 februari zien fietsen? Hij kwam net als het slachtoffer uit de richting van Haren en ging richting Groningen. 

Kijk ook eens naar