Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Man (71) zwaargewond na confrontatie met inbrekers

Een 71-jarige inwoner van Willemstad werd op zaterdag 28 januari zwaar mishandeld door twee mannen die in het huis van zijn buren aan het inbreken waren. Toen hij het duo wilde aanspreken, werd hij met een gereedschapskist tegen het hoofd geslagen.

Het slachtoffer kwam rond 18.00 uur terug van een middagje vissen. Bij thuiskomst aan de Boudewijn Drenkwaartlaan wezen zijn vrouw en zoon hem op de inbraak bij de buren. Terwijl zijn vrouw 112 belde, ging de 71-jarige man met zijn zoon kijken in de brandgang achter het huis.

Spoedoperatie

Daar buiten stuitten ze op de inbrekers. Door de klap met de gereedschapskist raakte het slachtoffer ernstig gewond. Hij moest met spoed geopereerd worden om de druk in zijn hoofd te verminderen, waarbij een metalen plaat in zijn hoofd werd gezet. Meneer heeft daarnaast nog altijd last van geheugenverlies. De gebeurtenis heeft een grote emotionele impact op het slachtoffer en zijn gezin.

Compositietekening

Van een van de daders is een compositietekening gemaakt. De man is net als zijn mededader zo’n 20 à 25 jaar oud en rond 1.80 meter lang. Hij heeft donker haar en had eind januari een baardje alsof hij zich een paar dagen niet had geschoren.
De zoon van het slachtoffer is overigens nog achter de daders aan gerend. Hij heeft gezien dat het tweetal in een donkerblauwe of -grijze auto stapte; type sedan.

Hier hadden de daders vermoedelijk een auto staan Preloader
Hier hadden de daders vermoedelijk een auto staan
Hier hadden de daders vermoedelijk een auto staan Preloader

Dierbare spullen

Bij de inbraak in het huis van de buren zijn verschillende dierbare spullen meegenomen. Mogelijk zijn die sindsdien ergens te koop aangeboden. Het gaat om onder meer:
 –  sieradenkistje met Pandora-armbanden met bedels
 –  zilveren ketting met rijksdaalder als hanger
 –  vergulde manchetknopen
 –  gouden hangertje met parel
 –  verschillende zilveren horloges en ringen.

Help de politie

  • Wie kunnen de daders zijn?
  • In welke auto reden zij en waar is die nu?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN
Geef het door als u een idee heeft wie dit kan zijn Preloader
Geef het door als u een idee heeft wie dit kan zijn
Geef het door als u een idee heeft wie dit kan zijn Preloader

Kijk ook eens naar