Marktplaats overvallen

Opsporing Verzocht Preloader

Elke dag bezoeken ruim 1.3 miljoen mensen Marktplaats. Daar zitten helaas ook mensen bij die liever niet voor spullen betalen…

update

Nog maar 1 tip helaas.

Een man (61) uit Amsterdam plaatste voorjaar 2013 twee advertenties op Marktplaats omdat hij een ring en zijn Rolex-horloge wilde verkopen. Begin september belt er een potentiële koper. Die jonge man komt zaterdag 7 september bij de man thuis in Amsterdam om de koop te sluiten. Zodra de doosjes met de ring en de Rolex voor hem staan spuit de jonge man iets bijtends in het gezicht van de Amsterdammer, richt een vuurwapen op hem en vertrekt met de sieraden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanhouding

Voor de overval is inmiddels een man (20) uit Almere aangehouden, maar de buit werd niet meer bij hem gevonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ring

Het gaat onder andere om een 18 karaat witgouden ring met diamanten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rolex

De dader nam ook een Rolex Submariner horloge mee, compleet met echtheidscertificaat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Almere

De politie onderzoekt een soortgelijke overval in Almere. Daar probeerde een man (40) eveneens een duur horloge te verkopen. Op dinsdag 13 augustus kwam een potentiële koper langs om te kijken en trok ook een wapen toen het horloge op tafel lag en nam het met echtheidscertificaat mee. Die Marktplaats-overvaller is nog niet aangehouden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Het gaat om een getinte/negroïde man (tussen de 20 en 25 jaar), slank, zo’n 1.75-1.80 m lang met een glad egaal gezicht en zwart haar in een kort staartje. Hij had een zwarte hoed met blauwe stiksels op, droeg een zwart overhemd met lichte knopen, en grijs gilet van G-Star en een muisgrijze broek, die een paar maten te groot was.

Breitling

Hij nam een Breitling Chronomat Evolution inclusief echtheidscertificaat van de man uit Almere mee.

Ook slachtoffer?

De politie is benieuwd of er meer mensen slachtoffer zijn geworden van soortgelijke overval na het plaatsen van spullen op zo’n advertentie-site. Neem dan contact op.

Veilig handelen

Marktplaats heeft zelf handige tips over hoe u zo veilig mogelijk handelt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de ring is en/of Rolex die op zaterdag 7 september van de man (61) in Amsterdam zijn gestolen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de spullen te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van het signalement de Marktplaats-overvaller in Almere of is mogelijk ook slachtoffer van hem geworden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de Breitling heeft, waar deze is of heeft hem te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er ook slachtoffer geworden van een Marktplaats-overval en heeft dit nog niet bij de politie gemeld?

Kijk ook eens naar