Meerdere keren drugsafval in natuur gedumpt

De politie in Noord-Brabant is op zoek naar een witte bestelbus die is gebruikt bij het dumpen van drugsafval. Het kenteken van dat voertuig – vermoedelijk een Mercedes Sprinter – begint met een V en er komt het getal 40 in voor. Weet u waar de bestelbus kan zijn en/of wie er over kon beschikken, neem alstublieft contact op met de politie.

update
teaser-date

13-06-2022 14:53

Op 24 mei hield de politie een 26-jarige man uit Zevenbergen aan als verdachte in dit onderzoek. Ook is dankzij de vele tips die binnenkwamen het kenteken bekend van de witte bestelbus.Een tweede verdachte werd op maandag 13 juni aangehouden in zijn woning in Breda.

Levensgevaarlijke stoffen

In de nacht van 13 op 14 september 2021 werd chemisch afval gedumpt op locaties in Ossendrecht, Eindhoven en Teteringen. Levensgevaarlijke stoffen werden daarbij in grote hoeveelheden achtergelaten. Op zowel 6 als 9 november gebeurde hetzelfde op twee plekken in Breda.

Drugsafval aangetroffen in Teteringen Preloader
Drugsafval aangetroffen in Teteringen
Drugsafval aangetroffen in Teteringen Preloader

Belastingbetaler draait ervoor op

Het is de eigenaar van de grond die steevast voor de kosten moet opdraaien van het verwijderen en schoonmaken. Zo zijn de gemeente Eindhoven, Natuurbeheer in Ossendrecht en Staatsbosbeheer in Breda voor flinke bedragen gedupeerd.
U kunt bedenken dat het dus feitelijk de belastingbetaler is die ervoor opdraait. Er is de politie veel aan gelegen de vervuilers op te sporen, maar natuurlijk ook zeker de daders die achter de labs zitten waar de synthetische drugs worden geproduceerd.

Documentaire: Brabantse drugslabs

De provincie Noord-Brabant lijkt landelijk koploper waar het gaat om drugslabs en afvaldumpingen. Om u een idee te geven van de omvang en schadelijkheid van die praktijken maakte Omroep Brabant de documentaireserie Brabant onder de radar. De eerste aflevering daarvan kunt u hieronder bekijken.

Geef uw tip door

De witte bestelbus die op beeld is vastgelegd, lijkt in elk geval te zijn gebruikt bij het dumpen van drugsafval in Ossendrecht, ’s ochtends vroeg op dinsdag 14 september 2021. Heeft u informatie over dit voertuig en/of weet u wie er destijds over kon(den) beschikken, neem alstublieft contact op.
Andere informatie over mogelijke drugslabs en/of afvaldumpingen is altijd erg welkom. U kunt als u dat wilt ook anoniem een melding doen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar