Mogelijk dezelfde daders overvallen in één week twee supermarkten

Vermoedelijk dezelfde mannen zijn verantwoordelijk voor een overval in Wijchen en een poging daartoe in Nijmegen. De incidenten gebeurden in december 2019 bij twee supermarkten. Dat het de tweede keer slechts bij een poging bleef, is te danken aan de snelle reactie van een medewerkster.

update
teaser-date

07-07-2020 20:52

Zes kijkers hebben met name informatie doorgegeven over de kleding van de overvallers, maar helaas bleken dat geen gouden tips te zijn. Meer informatie blijft welkom!

Op vrijdagavond 13 december om 19.45 uur stormden twee mannen met bivakmutsen de Jan Linders binnen aan de Homberg in Wijchen. Eén van hen rende meteen op de servicebalie af. Met een vuurwapen in zijn hand dwong hij de caissière het papiergeld voor hem op de balie te leggen.

Hamer

De tweede overvaller stond inmiddels bij een andere kassa, waar het hem niet snel genoeg ging. Hij sloeg daarom hardhandig met een hamer de kassalade los. Met het geld en de kassalade sloegen de twee op de vlucht; volgens een getuige in een kleine, grijze Peugeot. Misschien is de lege kassalade ergens in de omgeving van Wijchen aangetroffen.

Dichte deur

Op donderdag 19 december was het mis bij de Jumbo aan de Malvert in Nijmegen. Iets voor openingstijd, om 07.50 uur, renden vermoedelijk dezelfde twee overvallers richting de dienstingang van de supermarkt. 
Een medewerkster was op dat moment bezig om containers brood naar binnen te brengen. Toen zij de twee mannen aan hoorde komen, aarzelde ze geen seconde en gooide ze de deur in het slot. De twee mannen kwamen hierdoor voor een dichte deur te staan en gingen ervandoor.

Kenmerken daders

De politie vermoedt dat de overval en de poging overval zijn gepleegd door dezelfde daders. Bij de eerste overval droeg één van de daders een donker regenpak met reflecterende streep. Bij de poging in Nijmegen leken de daders zo’n zelfde regenpak aan te hebben. Ook zijn beide keren zwarte sneakers met een witte zool te zien bij één van de overvallers. 
Op de beelden van de bewakingscamera’s in Nijmegen is waar te nemen dat het om twee blanke personen gaat. Daarnaast gaven de caissières in Wijchen aan dat de overvallers accentloos Nederlands spraken.

Deel uw informatie

Vermoedt u wie de daders zijn of beschikt u over andere informatie? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om de medewerksters van de supermarkten een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar