Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek gewelddadige overval

Onlangs is het vuurwapen gevonden dat is gebruikt bij een gewelddadige woningoverval op 30 december 2015. Tijdens die overval werd er op de man des huizes geschoten, terwijl zijn vrouw zich verstopte in de achtertuin.

Die bewuste avond in 2015 verschenen rond middernacht twee mannen bij de boerderij aan de Langedijk. Nadat ze een steen door het raam hadden gegooid, schoten ze van dichtbij op de bewoner (72). Zijn vrouw, die aanvankelijk boven zat, wist snel het huis uit te vluchten en 112 te bellen.

Het is vooralsnog onduidelijk wat de overvallers met deze actie wilden bereiken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewoner beschoten

Die bewuste avond in 2015 verschenen rond middernacht twee mannen bij de boerderij aan de Langedijk. Nadat ze een steen door het raam hadden gegooid, schoten ze van dichtbij op de bewoner (72). Zijn vrouw, die aanvankelijk boven zat, wist snel het huis uit te vluchten en 112 te bellen.Het is vooralsnog onduidelijk wat de overvallers met deze actie wilden bereiken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beretta handvuurwapen

Het wapen waarmee is geschoten, is bij toeval aangetroffen. Het betreft een Beretta, type ‘F’.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wat opvalt aan het wapen is dat het serienummer is weggeslepen en vermoedelijk is overgespoten met zwarte verf.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft meer informatie over het vuurwapen?

Mogelijk verband met overval De Krim

In december 2018 was er een woningoverval in De Krim, zo’n 10 kilometer verderop. Bij die overval sloten de daders de bewoonster (82) op in haar meterkast. De politie sluit niet uit dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

Bekend in de omgeving

Ondanks dat de politie die bewuste avond snel ter plaatse was, zijn ze onderweg geen voertuigen tegengekomen. Ook hebben de bewoners geen auto gehoord.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het is mogelijk dat de daders via de weilanden zijn weggevlucht en bekend zijn in de omgeving. Helaas hadden de daders zich goed vermomd, waardoor een duidelijk signalement ontbreekt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de overvallers zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar