Ondanks ravage geen buit voor plofkrakers

Grote schade aan het Dorpshuis in Harmelen, nadat twee daders probeerden de daar aanwezige geldautomaat te laten ontploffen. Ze wisten niets buit te maken, doordat de kluis van het apparaat potdicht bleef.

update
teaser-date

06-07-2021 21:00

Sinds de uitzending is er pas één tip binnengekomen. Weet u meer over deze mannen? Geef het alstublieft door.

Het Dorpshuis deelt zijn pand met een basisschool. Vanwege de veiligheid was al besloten de geldautomaat te verwijderen. Drie dagen voordat dat zou gebeuren, sloegen in de nacht van 3 op 4 september 2020 de plofkrakers toe.

Flinke ravage

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee daders rond 03.15 uur twee goed gevulde tassen achterlieten bij het pand aan de Schoollaan. Een haf uur daarna waren ze terug, braken ze in en prepareerden ze – naar zou blijken – een explosief.
De ontploffing richtte een flinke ravage aan, maar gaf de daders dus geen toegang tot het geld uit de automaat. Geef het alstublieft door aan de politie als u weet wie de twee personen kunnen zijn en/of als u mogelijk over de plofkraak heeft horen praten.

Deel uw informatie

Allebei de personen op de beelden hebben een lichte huidskleur en een normaal postuur. Eén van hen leek die bewuste nacht wat moeilijk te lopen; misschien zegt dat iemand iets.
Meld het alstublieft, desnoods anoniem, als u weet of vermoedt wie de plofkraak hebben gepleegd.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar