Onderzoek ‘Kerkhofmoord’ heropend

Beloning € 15.000

De 75-jarige Piet Mergelsberg werd tijdens een bezoek aan kerkhof ‘Tussen de Bergen’ op 22 juli 2003 aangevallen. Daarbij werd hij door zijn belager met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. Enkele dagen later overleed de Roermonder aan zijn verwondingen.

In de afgelopen zestien jaar is de dader niet gevonden. De Hoofdofficier van Justitie in Limburg heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die deze zaak alsnog oplost.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aangevallen met hard voorwerp

Piet Mergelsberg bezocht regelmatig het graf van zijn overleden echtgenote; zo ook die bewuste zomeravond. Omdat hij slecht ter been was, mocht hij met zijn snorfiets het kerkhof oprijden. Terwijl hij stond te bidden voor het graf, doemde er links van hem iemand op. Vervolgens werd hij met een hard voorwerp meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het motief voor de aanval is niet geheel duidelijk, maar een beroving wordt niet uitgesloten. De portemonnee van het slachtoffer bleek te zijn meegenomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie Piet Mergelsberg heeft aangevallen op begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond in 2003?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hersenletsel

Twee voorbijgangers konden Mergelsberg te hulp schieten, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Drie dagen later overleed hij aan zwaar hersenletsel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sporen

Voor het graf werd een bloedvlek van 10 bij 10 centimeter aangetroffen en de begroeiing leek vertrapt. Daarnaast zaten er bloedspetters op verschillende grafstenen en op het windscherm van Mergelbergs snorfiets.

Bezoekers begraafplaats

Vanwege het warme weer is het goed mogelijk dat er die avond meerdere bezoekers waren op het kerkhof. Was u daar zelf die avond of weet u wie er in de zomer van 2003 geregeld op de begraafplaats Tussen de Bergen kwamen? Neem contact op met de politie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meneer Mergelsberg heeft ook gezegd dat hij in ieder geval, op de rotonde op het kerkhof, iemand heeft zien zitten op het bankje dat zicht had op het graf van zijn vrouw. De politie heeft die persoon nog niet kunnen traceren.

Verdachte vrijgelaten

Destijds is er een verdachte aangehouden, maar deze toen 54-jarige man is ook weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Inmiddels is hij overleden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ultieme poging om zaak op te lossen

De politie heeft besloten om alles uit de kast te halen om deze zaak op te lossen. Door een nieuwe manier van kijken naar de moord en met de nieuwste onderzoekstechnieken hoopt het team alsnog meer duidelijkheid te krijgen.

Alle getuigen worden opnieuw gehoord en ook is de zaak op de cold case kalender van 2018 geplaatst.Denkt u te weten wie Piet Mergelsberg heeft aangevallen die zomeravond van 22 juli 2003? Geef uw tip door aan de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar