Onderzoek naar gewelddadige dood Barendrechter (23)

Beloning € 15.000

Roshentlie Rosaria uit Barendrecht werd op vrijdagochtend 17 september 2021 dood gevonden in Vlissingen. Hij bleek te zijn bezweken aan schotwonden. Het lichaam van de 23-jarige Roshentlie lag in een brandgang achter de woonhuizen aan de Adriaen van de Vennestraat.

Het slachtoffer liet zijn vriendin en hun dochtertje achter. Rond de toedracht van Roshentlie’s dood heeft de politie een aantal vragen waarover u kunt meedenken. Voor de tip die de zaak oplost, is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

update
teaser-date

14-07-2022 10:00

Sinds de uitzending van 24 mei ontving de politie een aantal interessante tips. Mede daardoor zijn er nieuwe aanknopingspunten waarover u kunt meedenken.

Onderaan deze pagina vindt u beelden van twee fietsers die kort na het schietincident zijn gefilmd in de omgeving. Vermoedelijk hetzelfde tweetal fietste eerder die nacht in de richting van de plek waar Roshentlie zou worden doodgeschoten.

Neem alstublieft contact op als u iets weet of vermoedt over (een van) de fietsers.

Grillroom en kennis bezocht

De jonge vader groeide op in Vlissingen en was er nog vaak te vinden. Zo ook op donderdagavond 16 september, toen hij met zijn broer en een vriend een grillroom bezocht aan de Bloemenlaan. De drie kwamen daar tegen middernacht aan en hingen een tijdje in de omgeving rond tot ze rond 00.40 uur vertrokken.

Terwijl de broer en de vriend ieder hun eigen weg gingen, heeft Roshentlie op zijn elektrische fiets nog door Vlissingen gereden. Hij bezocht rond 01.30 uur een kennis. Die vrouw vertelt dat Roshentlie een aantal keren naar buiten ging en weer terugkwam. Om ongeveer 03.30 uur vertrok hij definitief.

Geschoten rond 03.50 uur

Een paar minuten later moet de Barendrechter zijn aangekomen op de Adriaen van de Vennestraat. Wie hij daar mogelijk heeft ontmoet en wat er vervolgens gebeurde, is nog onduidelijk, maar rond 03.50 uur zijn er knallen gehoord. Dat waren waarschijnlijk de schoten die Roshentlie het leven kostten.
Voor zover de politie heeft kunnen achterhalen, woonden er in die Adriaen van de Vennestraat geen bekenden van het slachtoffer. Waarom hij in die straat was, wordt nog onderzocht. Het kan dat Roshentlie daar naartoe is gelokt, maar ook kan hij gevolgd zijn terwijl hij onderweg was naar een andere locatie.

Roshentlie Rosaria werd slechts 23 Preloader
Roshentlie Rosaria werd slechts 23
Roshentlie Rosaria werd slechts 23 Preloader

Mogelijke aanleidingen

De politie houdt rekening met verschillende scenario’s die tot het fatale schietincident kunnen hebben geleid. Een mogelijkheid is dat dat het gevolg was van een ruzie tussen twee groepen in Vlissingen. Roshentlie behoorde bij één van die groepen. In het verleden zijn er in dit verband meerdere gewelddadige incidenten geweest.
Ook is niet uit te sluiten dat het schieten een gevolg was van een opstootje dat eerder die nacht plaatsvond, ergens tussen middernacht en 01.00 uur. Bij de grillroom aan de Bloemenlaan had het groepje van Roshentlie een confrontatie met een vrouw die daar ook was. Mogelijk is er een link tussen dit opstootje en het doodschieten van Roshentlie.

Oproep door moeder slachtoffer

De moeder van Roshentlie heeft een oproep op papier gezet aan een ieder die over informatie kan beschikken die in het onderzoek van belang kan zijn. Die ziet u hieronder. Houd als u ook maar iets weet, dat niet voor u; een tip doorgeven kan indien gewenst ook anoniem.

Oproep aan getuigen door Roshentlie’s moeder Preloader
Oproep aan getuigen door Roshentlie’s moeder
Oproep aan getuigen door Roshentlie’s moeder Preloader

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de toedracht van Roshentlie’s dood? Wie zou daarbij betrokken kunnen zijn geweest en wat was de aanleiding?
  • Wie heeft mogelijk iets gezien van wat zich tussen 03.30 en 04.00 die ochtend van 17 september 2021 afspeelde in en om de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Update: nieuwe beelden

Kijkt u alstublieft naar de video’s hieronder. In de eerste daarvan zijn twee personen te zien die kort na het schietincident in de omgeving fietsten. De politie wil heel graag weten wie zij zijn.
Ook vóór de fatale confrontatie werden twee fietsers gefilmd; vermoedelijk dezelfde. Weet of vermoedt u iets over (een van) deze personen, geef het alstublieft door aan de politie.

Kijk ook eens naar