Onhandige snelkrakers slaan slag bij tankstation

Drie mannen dáchten een goed plan te hebben om honderden pakjes sigaretten en shag te stelen bij een tankshop aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen. Hoewel dat goeddeels lukte, valt op hoe klungelig de daders te werk gingen.

update
teaser-date

12-01-2021 21:20

Bij de binnengekomen tips zijn ook namen genoemd, bedankt! Het team is ermee aan de slag.

Rond 02.30 in de nacht van 4 op 5 mei 2020 kwam het drietal aanrijden in een zilvergrijze Audi, vermoedelijk een RS6. Nadat één van hen met een stoeptegel en een voorhamer een glazen deur kapot sloeg, propten ze binnen zoveel mogelijk pakjes tabak in een meegebrachte dekbedhoes.

Meld het als u weet van wie de dekbedhoes kan zijn Preloader
Meld het als u weet van wie de dekbedhoes kan zijn
Meld het als u weet van wie de dekbedhoes kan zijn Preloader

Beeld en geluid van daders

Eenmaal terug bij de auto ging het mis voor de daders. De dekbedhoes viel open en in plaats van in de achterbak, belandde een groot deel van de buit op de grond. Op bewakingsbeelden is de frustratie van de mannen te zien én te horen.
Naast Nederlands spraken de daders Marokkaans. Mogelijk herkent iemand hen aan hun stemmen. Terwijl de bestuurder en een tweede dader in de tankshop zijn geweest, is de derde man niet bij de auto weg geweest. Hij leek een ondergeschikte rol te hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of vermoedt wie de mannen op de bewakingsbeelden zijn?

Vluchtroute Audi

Op de Audi bleken gestolen kentekenplaten te zitten, maar misschien zeggen andere kenmerken iemand iets. De auto heeft dakrails, een zonnedakje en een sportuitlaat. Mede op basis van het geluid dat de Audi maakt, denkt de politie dat het om een RS6 gaat.
Tijdens hun vlucht richting Overberg werden de daders gespot door politieagenten, die de achtervolging inzetten. Daarop reden ze zonder verlichting noordwaarts over de Slaperdijk, waarna de zilvergrijze Audi voor het laatst is gezien op de A30 ter hoogte van Ede.

Deel uw informatie

Denk alstublieft mee over de aanknopingspunten in deze zaak. Weet u bijvoorbeeld wie rond 4 mei 2020 over de gebruikte Audi beschikte of waar die auto nu kan zijn? Meld het dan. Zelfs de dekbedhoes die de daders bij zich hadden kan een zeer bruikbaar spoor zijn. Laat het de politie weten als u de hoes in verband kunt brengen met de daders.
De honderden pakjes sigaretten en shag zijn mogelijk ergens te koop aangeboden, wellicht in kleinere partijen. Geef het door als u hier informatie over heeft.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar