Ontvoering met grof geweld

Eén verdachte aangehouden, overige nog op vrije voeten

Bij het verlaten van Health City aan de Van der Hooplaan komen twee mannen op donderdag 9 maart 2017 in een hachelijk avontuur terecht. Op de parkeerplaats van het fitnesscentrum zijn ze net in de auto gestapt, het is rond 17.00 uur, als er ineens een auto stopt die hen de doorgang blokkeert.

Vuurwapen

Uit die donkerblauwe Peugeot 308 komen 3 of 4 gemaskerde mannen tevoorschijn die proberen de bijrijder uit de geparkeerde auto te sleuren. Daarbij slaan ze met de kolf van een vuurwapen de ruit in. Er wordt zelfs een schot gelost, dat door de ruit heen gaat maar niemand raakt.

Helikopter

De man achter het stuur laten ze verder met rust, maar de passagier wordt hardhandig de Peugeot in geduwd en meegenomen. De politie zoekt met onder meer een helikopter en een speurhond naar de ontvoerders, hun slachtoffer en hun auto.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Toegetakeld

Om 21.15 uur diezelfde avond wordt de man zwaargewond en geblinddoekt aangetroffen. Niet in Amstelveen, maar in Leiden op de Drechtstraat. Hij is zodanig toegetakeld dat hij een flinke hoofdwond heeft en zelfs een vinger mist.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op 9 maart de zwarte Peugeot 308 gezien bij of in de buurt van de Van der Hooplaan in Amstelveen of de Drechtstraat in Leiden?

Onderzoek

Het slachtoffer verklaart dat hij de indruk had dat de ontvoering om losgeld ging. Maar omdat er geen betaling is geweest, doet de politie nog onderzoek naar het motief.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan de politie iets vertellen over een eventueel motief?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Arrestatie

De door de ontvoerders gebruikte Peugeot is later die avond in Leiden teruggevonden aan de Castellumweg. Dat heeft geleid tot de arrestatie van één verdachte, maar zeker 2 of 3 zijn dus nog voortvluchtig.

Omgeving

Uit de verklaring van het slachtoffer valt te concluderen dat hij enige tijd is vastgehouden in de omgeving van de plek waar hij werd vrijgelaten. Hij is daar gemarteld en mogelijk is er nog een schot gelost. Er zouden getuigen kunnen zijn die dat hebben gehoord.

De ontvoerde man is vanuit de auto geblinddoekt een trappenhuis ingeleid, waar hij enkele trappen op moest. Later is hij die trappen weer afgelopen en buiten direct weer een auto in gestapt. Het gaat dus waarschijnlijk om een appartement of een andere hoger gelegen ruimte  daar in de buurt van de Drechtstraat. Mogelijk heeft de donkerblauwe Peugeot daar nog op het trottoir geparkeerd gestaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in Leiden of omgeving gezien dat een geblinddoekte man een gebouw of auto in werd gedwongen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Auto

Het kenteken van de donkerblauwe Peugeot 308 is JR-732-B. Mocht die auto u zijn opgevallen in Amstelveen of Leiden, dan hoort de politie dat graag van u. Daarnaast zou ook een witte auto van hetzelfde type met deze zaak te maken kunnen hebben. Het kenteken van die tweede Peugeot 308 is NF-939-F.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u, in de buurt van de genoemde locaties, personen gezien die zich verdacht gedroegen?

Kijk ook eens naar