Oplichters dupliceren tankpas en rekenen er brandstof mee af

Het heeft er alle schijn van dat daders erin zijn geslaagd een tankpas te ‘skimmen’ – er een bruikbare kopie van te maken – en zo een Gelders transportbedrijf te duperen. Terwijl de pas nog gewoon in bezit van de betreffende chauffeur was, werd er op twee plekken benzine mee afgerekend.

De verbazing was groot bij het bedrijf in Tricht, gemeente West-Betuwe, toen de facturen binnenkwamen. Bij tankstations in eerst Nieuwegein en later Rotterdam was meerdere keren getankt voor in totaal ruim tweeduizend euro.

update
teaser-date

03-05-2022 20:24

In de week na de uitzending gaf u meer dan dertig tips door. Die gingen veelal over de vrachtwagen. Echt concrete informatie over de verdachten is helaas nog niet binnengekomen.

Beelden van verdachten

De twee verdachten die de nagemaakte tankpas gebruikten in Rotterdam, zijn gefilmd. Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie zij zijn.

Ook bij een benzinestation in Utrecht is nog geprobeerd met de pas af te rekenen. Dat mislukte, maar de man die de poging waagde is op beeld vastgelegd. Herkent u hem, meld het alstublieft.

Geef uw tip door

Werkt u in de transportsector of heeft u via uw leasebedrijf een tankpas, wees op uw hoede voor ‘skimming’ en waarschuw collega’s voor dit soort praktijken.
Heeft u informatie over de personen op de beelden, geeft het alstublieft door aan de politie. Dat mag als u dat liever doet ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar