Oude moordzaak Iwona Galla (31) heropend

Beloning € 20.000

De 31-jarige Poolse Iwona Galla werd op 6 mei 2003 dood aangetroffen in een woning aan de Vuurdoorn. Haar moordenaar loopt nog altijd vrij rond.

update

Mede door de uitzending is dinsdag 28 mei een 46-jarige man uit Maassluis aangehouden voor de moord op Iwona in 2003. Meer informatie over het leven van Iwona en haar contacten destijds blijft welkom.

De Hoofofficier van Justitie in Den Haag heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hennepknipster

De Poolse vrouw verbleef in Nederland en hoopte hier geld te verdienen voor een betere toekomst in Polen. Dit geld spaarde ze bij elkaar door te werken in de hennepteelt als hennepknipster. Op 6 mei 2003 was Iwona aan het werk in een woning aan de Vuurdoorn in Naaldwijk, maar is daar met geweld om het leven gebracht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wietdief

Vermoedelijk ging het de dader niet om Iwona, maar om de wiet. Nadat hij de vrouw om het leven had gebracht, is hij er namelijk vandoor gegaan met gedroogde wiettoppen en een aanzienlijk geldbedrag. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie Iwona Galla om het leven heeft gebracht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op de uitkijk

Vermoedelijk heeft de dader die ochtend het huis in de gaten gehouden. Toen de bewoonster wegreed om Iwona op te halen, heeft hij mogelijk gedacht dat de woning verlaten was en is via de achterkant de woning binnengegaan. Er lag op dat moment nog een 9-jarig jongetje in het huis te slapen.Kort daarna zijn Iwona en de bewoonster thuisgekomen, waardoor de man ingesloten zat op zolder. Toen de bewoonster haar zoontje naar school ging brengen, volgde de fatale confrontatie met voor Iwona.

Drugswereld Westland

Aangezien de dader op de hoogte was van de wietplantage, is het goed mogelijk dat hij een bekende was in de drugswereld in het Westland. Misschien is het mensen in zijn omgeving opgevallen dat hij zich na de moord anders gedroeg of ineens over veel gedroogde wiet en geld beschikte.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schiedam

Iwona Galla groeide op in Opole in het zuidwesten van Polen. Tijdens haar verblijf in Nederland woonde ze samen met haar vriend aan de Edisonweg in Schiedam. Ze ging hier veel om met mensen uit de Poolse gemeenschap. De politie komt graag met iedereen in contact die Iwona gekend heeft, ook als u niet weet wat er die dinsdagochtend 6 mei 2003 is gebeurd.  De politie wil benadrukken dat mensen die destijds illegaal in Nederland was of zich bezighield met wiet, niet bang hoeven te zijn dat ze daar nu alsnog problemen mee krijgen. Deze feiten zijn inmiddels verjaard.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kende Iwona Galla?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar