Overleden man (62) aangetroffen bij Duitse grens

Vlak bij de Duitse grens in Breedenbroek, bij Dinxperlo, trof een voorbijganger op vrijdagochtend 6 augustus 2021 het lichaam aan van een dode man. Het bleek te gaan om de 62-jarige Ismail Yamak uit Turkije. Vermoedelijk zijn er andere mensen bij Yamaks dood betrokken.

update
teaser-date

31-08-2021 21:40

Sinds de uitzending zijn er negen tips binnengekomen over de dood van Ismail. Het onderzoek gaat door.

Opvallend is dat toen hij werd gevonden, Yamak geen schoenen droeg. Daarentegen waren zijn sokken van onderen helemaal schoon. Het is goed mogelijk dat hij elders is overleden en dat zijn lichaam later op de vindplek is neergelegd.

Geen natuurlijke dood

Hoewel er nog wordt onderzocht hoe Ismail Yamak precies is overleden, staat vast dat het geen natuurlijke dood betreft. De politie vermoedt dat hij vanuit Nederland of Duitsland naar de bewuste plek is gebracht.
Vanuit Nederland kan Yamak ernaartoe zijn gebracht vanuit de richting van Doetinchem. Vanuit Duitsland zou dit mogelijk zijn vanuit de richting Anholt of Bocholt.

Afgelegen

De plek waar het lichaam is gevonden, ligt aan een kleine zijweg van het Beggelderpad in Breedenbroek. Deze kleine, doodlopende weg leidt naar een kuilvoeropslag en ligt afgelegen van de bebouwde kom. Daar vlakbij ligt de N317, die vanuit Doetinchem naar de grensovergang bij Dinxperlo leidt.

Enkele weken

Ismail Yamak is in 1959 geboren in Zonguldak in Turkije. Het lijkt erop dat hij pas enkele weken in Nederland of Duitsland was. De politie komt graag in contact met iedereen die Yamak kort voor zijn dood nog heeft gesproken of gezien en/of weet waar de 62-jarige man verbleef.

Help de politie

Neem alstublieft contact op als u meer weet over deze zaak.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar