Overval cafetaria Versteeg aan de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan

Politie houdt er rekening mee dat de dader wellicht uit de buurt komt

update

Er kwam 1 tip, maar wel met een naam.

Op woensdagavond 8 juni 2016 wordt rond middernacht in Vianen een medewerkster van een cafetaria aan de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan overvallen door een gewapende dader. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Cafetaria Versteeg

Het cafetaria zit al zo’n dertig jaar aan de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in Vianen. De klantenkring bestaat voornamelijk uit buurtbewoners. Drie jaar geleden werd het cafetaria opgeschrikt door een gewapende overval, gelukkig bleef dat bij een poging. De daders zijn gepakt en tot een gevangenisstraf veroordeeld. 

Overval

Woensdagavond 8 juni is het bijna sluitingstijd in het cafetaria en de medewerkster is aan het opruimen als een nog jong ogende dader met een bivakmuts op ineens voor haar staat. Hij richt zijn vuurwapen op de vrouw en zegt dat hij geld wil. Als de vrouw onder bedreiging van het wapen de kassalade uit de kassa haalt en geld in de door de dader meegebrachte Albert Heijn tas stopt, grist hij die uit haar handen om ‘m verder zelf te vullen. Zodra hij weg is waarschuwt ze snel haar baas.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is getuige geweest van de overval? 

Impact

Het slachtoffer van de overval werkt er al jaren en is niet bang aangelegd, maar ze heeft nu echt gevreesd voor haar leven. Sinds de overval staat de eigenaar nu ’s avonds ook in zijn zaak, omdat hij zijn medewerkers niet meer alleen wil laten. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Het gaat om een man van vermoedelijk tussen de 17-20 jaar oud, rond de 1.60 meter lang en met een licht getint uiterlijk. Volgens het slachtoffer sprak hij met een Marokkaans of Turks accent. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de dader kan zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

De dader is lopend gevlucht in de richting van het viaduct bij de A2. Juist omdat hij vermoedelijk geen vervoermiddel bij zich had en omdat hij zo vlak voor sluitingstijd kwam – en dus waarschijnlijk wist dat de snackbar zo dicht zou gaan, vermoedt de politie dat hij daar uit de buurt komt. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader zien vluchten in de richting van het viaduct bij de A2, met een gevulde Albert Heijn tas? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar