Overval door daders met opvallende motorscooter

Op donderdagochtend 13 juli wordt omstreeks 09.15 uur een overval gepleegd op een bedrijf dat tweedehands vrachtwagens verkoopt aan de Hoofdweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJsel.

De twee daders reden op een opvallende zwarte motorscooter, met twee voorwielen en achterop een topkoffer. De 74-jarige eigenaar wordt door hen met een vuurwapen bedreigd, hij moet geld geven. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenteken

Bij hun vlucht rijden de twee daders iets verderop nog tegen een geparkeerde vrachtwagen aan. Die chauffeur reageert snel en noteert het kenteken: 79-ZTB-7. Door dat alerte handelen is op 15 augustus een eerste verdachte, en afgelopen 17 oktober ook een tweede verdachte aangehouden, mannen van 21 en 24 jaar uit Rotterdam. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Marktplaatsoplichting

De aangehouden verdachten bleken de motorscooter vier dagen voor de overval via een Marktplaatsadvertentie in Dordrecht te hebben gekocht, maar hebben die verkoper opgelicht. Of zij ook de overvallers op het bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJsel zijn is niet duidelijk. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Daarom ontvangt de politie graag meer informatie. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan deze opvallende motorscooter met kenteken 79-ZTB-7, twee voorwielen en topkoffer aan iemand linken, in de periode tussen 9 juli en 15 augustus?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de overvallers zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Foto

Een paar dagen voor de overval heeft een agent in zijn vrije tijd een foto gemaakt van de gebruikte motorscooter. De man met helm heeft dreadlocks, tatoeages op zijn arm en draagt badslippers. Misschien weet hij meer over de overval, wie (her)kent hem? 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de man op bovenstaande foto is? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar