Overval in metaalbedrijf aan de Bakkeroordsekade

Daders krijgen hulp van blanke vrouw van ongeveer 35 jaar

update

Vooral over het autootje van de vrouw werd veel gebeld, mensen denken dat het een Daihatsu Sirion is. Er zijn ook wel tips over de overvallers doorgebeld, maar de zaak is nog niet opgelost.

Op zaterdag 13 augustus 2016 omstreeks 09.15 uur overvallen twee mannen de eigenaar van een metaalbedrijf aan de Bakkersoordsekade in Pernis.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen grijze Fiat Stilo

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli wordt op de Spartastraat in Rotterdam-West wordt een grijze Fiat Stilo gestolen. Die auto duikt op zaterdagochtend 13 augustus op aan de Bakkeroordseweg. Eerst om 08.45 uur en twee minuten later weer terug. En om 21.00 rijdt ook een kleine donkere auto langs en twee minuten later weer terug.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

Ondertussen komt de bedrijvigheid bij het metaalbedrijf langzaam op gang. Rond 09.15 uur is de eerste klant op het terrein. Terwijl de eigenaar met een klant praat, rijdt de grijze Fiat Stilo het terrein op. Er zitten twee mannen in de auto. De bijrijder gaat direct het lege kantoortje binnen, de ander pakt een groot automatisch wapen.

Buit

De aanwezige klant werd geslagen. Om de klant te beschermen heeft de eigenaar gezegd dat ze hem moesten hebben. In het kantoor moest de eigenaar geld afgeven en daarna onder het bureau gaan liggen.

Overvallers

De daders zijn twee mannen met een donkere huidskleur, vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Ze zijn allebei tussen de 20 en 30 jaar oud. Verder zijn ze beiden tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en hebben kort, zwart kroeshaar. En ze beschikten zowel over een pistool als over een groot automatisch wapen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de overvallers kunnen zijn?

Hulp van een blanke vrouw

De overvallers vertrokken die zaterdag 13 augustus in de gestolen Fiat Stilo. Op de Vermaetweg stopt de Stilo langs de kant van de weg en stappen de twee daders uit de auto en stappen over in een andere auto. Achter het stuur van die andere auto zat een blanke vrouw van ongeveer 35 jaar oud met haar haar in een staart.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de blanke vrouw zou kunnen zijn? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Andere auto

Het is nog niet helemaal duidelijk in wat voor type auto de vrouw reed. Het kan een Citroën C1, maar het zou ook een Daihatsu Sireon geweest kunnen zijn. De blanke vrouw beschikte dus mogelijk over één van deze auto’s. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De Fiat Stilo

Het op de achtergelaten Fiat Stilo aangetroffen sporenmateriaal ligt bij het NFI. De Fiat Stilo is een vrij onopvallende grijze auto maar wat wel opviel is dat aan de passagierskant geen wieldoppen op de auto zaten. Hopelijk zijn er mensen die weten wie er tussen 3 juli en 13 augustus in hebben rondgereden. Of die weten waar die auto in de tussentijd heeft gestaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de grijze Fiat Stilo is geweest tussen 3 juli en 13 augustus of wie er in heeft gereden? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar