Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overval Kruidvat in winkelcentrum de Passage

Het personeel werd als vee opgedreven en bekogeld door twee mannen, waarvan één met een bekend filmmasker…

update

6 tips, maar die zijn nog niet concreet genoeg. Wie vertelt er alsnog meer over de daders?

Op zaterdag 7 december 2013 rond 17.15 uur wordt drogisterij ’t Kruidvat in winkelcentrum de Passage in Waddinxveen door twee gewapende mannen overvallen. Een man met een masker bedreigt de medewerkster. Hij graait zelf de kassa leeg terwijl de ander alle aanwezigen verzamelt in het magazijn. Nadat hij nog meer geld heeft gepakt jaagt hij ook de medewerkster op naar het magazijn. Ook de andere klanten worden bij elkaar gedreven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

In het magazijn willen ze het geld uit de kluis, maar omdat daar een tijdslot op zit, duurt het hen allemaal te lang en uiteindelijk vluchten ze via de achteruitgang op de Kanaalstraat waar een getuige een donkere auto heeft zien staan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

De overvaller die al eerste binnenkwam heeft een donkergetinte huidskleur, is begin 20 en is zo’n 1.80m lang. Hij had een donkergroene bivakmuts op en sprak accentloos Nederlands.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Hij heeft een donkergetinte huidskleur, is ook begin 20 en is opvallend lang. Hij droeg sportschoenen met opvallende witte vlakken en een masker.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Masker

Het is een Guy Fawkes-masker dat bekend werd door de film 'V for Vendetta' en sindsdien veel wordt gebruikt door demonstranten. Het masker is misschien die avond na de overval in paniek door de mannen weggegooid, wie weet zitten daar sporen op. Meld het als u dat ergens heeft gezien of gevonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke vluchtauto

Bij de ABN-AMRO is achter op het parkeerterrein een bruine, redelijk nieuwe Volkswagen Transporter gezien tijdens de overval. Laat het de politie weten als u meer weet over die auto, de inzittenden zijn sowieso belangrijke getuigen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Derde dader

Er lijkt nog een derde dader te zijn en die is onvermomd gefilmd. Eén van de medewerksters is op een gegeven moment tijdens de overval heel snel via de achterdeur naar buiten gevlucht. Buiten kwam er gelijk een man op haar afgelopen die ook zijn gezicht probeerde te vermommen. Deze man is waarschijnlijk het magazijn in gelopen. Hij heeft een donkergetinte huidskleur, is wat ouder en heeft een bol gezicht met een hoge haarlijn. Onder zijn jas kwam een donkerblauwe of paarse hoodie uit.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 7 december 2013 rond 17.15 uur getuige geweest van de overval op drogisterij ’t Kruidvat in winkelcentrum de Passage in Waddinxveen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met het Guy Fawkes-masker de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft het masker na de overval gevonden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over de bruine, redelijk nieuwe Volkswagen Transporter die tijdens de overval bij de ABN-AMRO is gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de onvermomde derde dader?

Kijk ook eens naar