Overval op eigenaar biljartcentrum aan de Zuidhaven

Eigenaar is na worsteling met daders half uur buiten bewustzijn

update

Helaas maar 1 tip, kijk nog even naar alle aanknopingspunten als u toen in Zevenbergen was.

Op zondagavond 1 mei 2016 overvallen twee mannen iets voor middernacht de eigenaar van biljartcentrum Slippers Cue in het centrum van Zevenbergen. 

Biljartcentrum

Het biljartcentrum zit op de derde verdieping van een pand aan de Zuidhaven, boven een elektronicazaak en een sportschool.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

1 mei 2016

Die zondagavond 1 mei is het rustig. Aan het eind van de avond, tijdens het opruimen, staat de eigenaar ineens oog in oog met twee mannen. Ze willen geld uit de kassa en de gokkasten. Ze bedreigen hem met een soort Rambo-mes en een stuk hout. Er ontstaat een gevecht waarbij de eigenaar hard tegen zijn lichaam wordt geslagen.

Buiten bewustzijn

De eigenaar denkt dat hij een half uur buiten bewustzijn is geweest. Als hij weer bijkomt hoort hij het brandalarm en merkt hij dat zijn handen met tape aan elkaar zijn vastgebonden. Overal om hem heen ziet hij rook en vuur. Enigszins verward lukt het hem op tijd weg te komen en hulp te zoeken. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brand

Na de 112-melding rukt de brandweer groot uit maar blussen blijkt niet nodig: het vuur in de afgesloten biljartruimte is vanzelf gedoofd. Toch is de schade aan de biljarttafels en de bar aanzienlijk.

Motief

Voor zover bekend heeft de eigenaar geen conflicten of problemen. Hij denkt dat hij toevallig slachtoffer is geworden van overvallers. Hij gaat er niet vanuit dat ze het speciaal op hem of op zijn zaak gemunt hadden maar gewoon uit waren op geld. Gelukkig vielen de verwondingen van de eigenaar mee en was het niet nodig hem te behandelen. 

Dader 1

Dader 1 is blank en heeft een Oost-Europees uiterlijk. Hij is vrij lang en volgens het slachtoffer een beetje ‘een slungelachtig type’. Hij had een soort Rambo-mes bij zich.

Dader 2

De andere dader is een stukje kleiner en heeft ook een Oost-Euopees uiterlijk. Hij had een stuk hout bij zich, dat op een kleine honkbalknuppel leek. Wat opviel was de manier waarop één van de twee sprak. Dat deed hij in een combinatie van Nederlands en Engels, bijvoorbeeld met de zin ‘Ik wil money’. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. We willen spreken met iedereen die de daders voor en na de overval en de brandstichting heeft gezien. 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was die avond in het café Calypso, iets verderop aan de Zuidhaven en heeft nog niet met de politie gesproken? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over een mogelijk motief van de daders?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar