Overval op geldtransport

Op donderdag 30 november 2017 is in Hillegom een geldtransport overvallen. Naar aanleiding van deze zaak zijn de veiligheidsprocedures opnieuw aangescherpt. Er is een flink geldbedrag buit gemaakt.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Om 12.10 uur arriveert het waardetransport bij het ING Filiaal in de Hoofdstraat in Hillegom. De vrouwelijke bijrijder stapt uit en gaat het ING kantoor in om naar de beveiligde ruimte te gaan. De chauffeur rijdt achteruit langs de zijgevel waar zich het doorgeefluik bevindt. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sealbag uit handen gegrist

Als de chauffeur geparkeerd heeft, haalt hij de sealbag uit de kluisruimte,  opent de deur en wil de sealbag door het luik aan zijn collega geven. Maar op het moment dat hij dit wil doen komt er een man vanaf de achterzijde aan die de chauffeur een flinke klap geeft en de sealbag uit zijn handen grist. De dader verdwijnt spoorloos met het geld. De politie heeft er geen bewijs voor, maar het lijkt er op dat die overvaller wist hoe laat de wagen daar zou verschijnen. 

Signalement

De dader is een blanke man van ongeveer 1 meter 80. Hij droeg een gewatteerde donkerblauwe jas, een grijze strakke spijkerbroek en zwarte schoenen met witte zolen. En verder had hij een muts op en droeg hij een rugzak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke getuige

Er is een getuige die een man heeft gezien die aan die beschrijving voldoet. Die getuige heeft gezien dat die man voor de overval bij het ING-filiaal rondhing en na de overval naar een auto toe liep, die niet afgesloten was. Hij legde iets op de achterbank en reed weg. Deze man kan ook een belangrijke getuige zijn geweest, dus de politie wil hem hoe dan ook graag spreken. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar