Overval paardenhandelaar (66) en vriend (82) op erf aan de Vlietskant

Opsporing Verzocht Preloader

De overval in 2011 heeft vooral op de inmiddels 84-jarige man een grote impact gehad.

update

De zaak is nog niet opgelost, blijf meedenken!

Op maandagochtend 18 juli 2011 arriveert een vriend (82) van de paardenhandelaar rond 05.30 uur op het erf aan de Vlietskant in Gellicum. Als hij uit zijn auto wil stappen trekken drie mannen hem eruit en slepen hem naar een schuur. Daar binden ze hem vast en pakken ze geld uit zijn portemonnee. De paardenhandelaar (66) komt op dat moment ook naar buiten. Hij loopt naar zijn Mercedes, wil instappen en krijgt dan met dezelfde daders te maken. Er ontstaat een worsteling waarbij het de handelaar lukt om het portier dicht te trekken en op slot te doen. Dan gaan de daders er vandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Paardenmarkt

Op de één of andere manier moeten de daders hebben geweten dat de paardenhandelaar en zijn vriend iedere maandagochtend naar de paardenmarkt gaan. De daders hebben heel bewust in alle vroegte op het erf in Gellicum staan wachten dus moeten ze op de hoogte zijn geweest van dat wekelijkse uitstapje. Misschien hebben ze gedacht dat de handelaar veel geld bij zich zou hebben omdat op de paardenmarkt veel contant wordt betaald.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Volgen

De politie heeft het sterke vermoeden dat de paardenhandelaar en zijn vriend een keer zijn gevolgd toen ze vanaf de paardenmarkt naar huis reden. Tegenwoordig vindt de enige wekelijkse paardenmarkt van Nederland plaats in Barneveld. Tot een paar weken voor de overval in juli 2011 was die markt nog in de Veemarkthallen in Utrecht. De politie heeft concrete informatie dat één van de daders uit Utrecht komt. Er wordt rekening mee gehouden dat de paardenhandelaar vanaf Utrecht gevolgd is naar Gellicum.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Observeren

Het kan destijds zijn opgevallen dat er bezoekers zijn geobserveerd bij de Veemarkthallen vlak langs de A27 in Utrecht-Oost. Die zijn inmiddels gesloopt, Misschien zijn er bezoekers van die paardenmarkt van destijds die een onbehaaglijk gevoel kregen van bepaalde personen die zich in de buurt ophielden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Flyer

Omdat er concrete sporen zijn naar Utrecht wil de politie zoveel mogelijk mensen attent maken op de overval in Gellicum. Daarom zijn er daar flyers uitgedeeld. Mensen in de omgeving van de daders hebben misschien iets over het incident gehoord en als dat zo is dan wil de politie graag met diegenen in contact komen. Dat geldt ook voor anderen die op de één of andere manier meer weten over de overval op de paardenhandelaar of zelfs weten wie de daders zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Ze droegen alle drie donkere kleding en bivakmutsen over hun hoofd. Hun gezichten waren dus niet te zien. Wel is bekend dat één van de overvallers een iets gezetter postuur heeft dan de andere twee.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Na de overval zijn ze weggerend vanaf het erf van de paardenhandelaar in de richting van de Lingedijk. Het meest waarschijnlijke is dat ze met een auto zijn weggevlucht.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op maandagochtend 18 juli 2011 rond 05.30 uur getuige geweest van de overval op een paardenhandelaar (66) en een vriend (82) op het erf aan de Vlietskant in Gellicum?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat de paardenhandelaar vanaf de Veemarkthallen in Utrecht gevolgd is naar Gellicum?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is het opgevallen dat er bezoekers zijn geobserveerd bij de Veemarkthallen vlak langs de A27 in Utrecht-Oost?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets verdachts over het incident gehoord, weet er meer over de overval of weet wie de daders zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien wegvluchten?

Kijk ook eens naar