Overvallers mishandelen en knevelen bewoner

Een 64-jarige Limburger belandde in een nachtmerrie toen hij in de nacht van 27 op 28 april 2021 werd overvallen in zijn woning aan de Rijksweg in Wittem. Hij werd door drie mannen ernstig mishandeld, met de dood bedreigd en daarna gekneveld achtergelaten.

update
teaser-date

23-07-2021 11:17

De politie heeft op donderdagavond 22 juli een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 55-jarige man uit Sittard. De verdachte die eerder al werd aangehouden was een 36-jarige man, eveneens uit Sittard. Het onderzoek gaat onverminderd door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het slachtoffer was op dinsdagavond de 27e rond 22.40 uur naar bed gegaan. Op een bepaald moment schrok hij wakker van glasgerinkel. Toen hij poolshoogte wilde gaan nemen, liep hij al bij de slaapkamerdeur de drie daders tegen het lijf.

Geslagen en gestoken

De overvallers overmeesterden de bewoner, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De man verzette zich hevig, wat hem op een aantal rake klappen en zelfs steken kwam te staan. Opvallend is dat daarbij zijn eigen gereedschap werd gebruikt dat de daders kennelijk zojuist uit zijn loods hadden weggenomen.
Nadat ze het 64-jarige slachtoffer hadden vastgebonden, ging het drietal de woning door op zoek naar buit. Waar ze uiteindelijk mee aan de haal gingen, waren meneers portemonnee, zijn telefoon en een gouden ketting. Die laatste bleek nog op de ochtend van 28 april verkocht te zijn aan een opkoper in Heerlen.

Achterkant woning en rechts de loods van het slachtoffer Preloader
Achterkant woning en rechts de loods van het slachtoffer
Achterkant woning en rechts de loods van het slachtoffer Preloader

Kenmerken overvallers

De bewoner heeft goede beschrijvingen kunnen geven van zijn belagers. De mannen spraken een mengeling van Nederlands en Duits. Twee van hen hebben een lichte huidskleur en een breed postuur. Dader nummer 3 is een stuk tengerder en heeft een getinte huidskleur.

Overvaller 1 is rond twee meter lang. Hij had een broek met zwart-witte camouflageprint aan en droeg een donkere pet en donkere, hoge schoenen.
De tweede dader is wat kleiner, zo’n 1.80 meter, en heeft lichtblond haar. Net als overvaller 1 heeft hij een lichte huidskleur en een breed postuur.
De man met de getinte huidskleur, overvaller nummer 3, is ook ongeveer 1.80 meter lang. Hij had donkerkleurige kleding aan, met uitzondering van de lichtbruine zolen van zijn gympen. Het viel het slachtoffer op dat die gympen vies waren en onder de modder zaten.

Ravage en bloedsporen in woning slachtoffer Preloader
Ravage en bloedsporen in woning slachtoffer
Ravage en bloedsporen in woning slachtoffer Preloader

Aanknopingspunten

Het drietal liet in de woning een aantal spullen achter met bloedsporen erop. Of dat alleen het bloed van het slachtoffer betreft of mogelijk ook dat van een of meer overvallers, wordt onderzocht. Het is goed mogelijk dat de mannen ook met bloed op hun kleren zijn vertrokken; mogelijk is dat iemand in hun omgeving opgevallen.
Daarnaast hoort de politie heel graag van u als u in de omgeving van de Rijksweg daar in Wittem een auto heeft zien staan of rijden, in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 april, die met de daders te maken kan hebben. Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden die van belang kunnen zijn, kunt u die naar de politie uploaden via het tipformulier.

Rijksweg N278 in Wittem, Zuid-Limburg Preloader
Rijksweg N278 in Wittem, Zuid-Limburg
Rijksweg N278 in Wittem, Zuid-Limburg Preloader

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over een of meer van de drie daders? Mogelijk hebben zij een band met Heerlen.
  • Wie heeft iets verdachts gezien, zoals bijvoorbeeld een mogelijke vluchtauto, die nacht in de buurt van de Rijksweg (N278)?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar