Overvallers sluiten 82-jarige dame op in meterkast

Twee mannen sluipen maandagavond 10 december rond bij een boerderij aan de Kikkertsveldweg in De Krim, nabij Hoogeveen. Wanneer de bewoonster (82) rond 19.30 uur haar voordeur opent, staat ze oog in oog met een van de overvallers.

update

Mede dankzij uw tips heeft de politie op dinsdag 14 mei twee verdachten kunnen aanhouden: een 43-jarige inwoner van Coevorden en een man van 19 jaar oud uit Drachten.

Het slachtoffer wordt overmeesterd, vermoedelijk met een taser, en daarna opgesloten in de meterkast van zo’n 30 centimeter diep en nog geen 70 centimeter breed.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Trouwringen en overige buit

Ook zijn er drie gouden trouwringen meegenomen. Een van die ringen was van het slachtoffer zelf, een andere van haar overleden echtgenoot en de derde van haar moeder.De drie ringen zijn voorzien van de volgende inscripties: "Adriaan 5-9-1968", "Beppie 5-9-1968" en "Betsie 21-10-1931".

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daarnaast namen de daders een Asus-laptop mee en een zwarte lader van een elektrische fiets van het Merk Gazelle, evenals een bruine schouderhandtas met daarin een portemonnee, een bankpas, een rijbewijs en het kentekenbewijs van de Citroen C1 van het slachtoffer. Ook namen ze nog een oude rode mobiele telefoon mee, een wat ouder klapmodel van het merk Samsung.

Inwoner Coevorden mogelijk betrokken

Twee anonieme  tipgevers hebben aan de politie verteld dat een inwoner van Coevorden betrokken zou kunnen zijn bij de overval. Bij die persoon zou eenzelfde zitmaaier in de tuin hebben gestaan. Het is daarom goed mogelijk dat er een duidelijk verband is tussen de daders en Coevorden.

Was u een van die anonieme tipgevers, dan wil de politie graag verder met u praten. Dit kan vertrouwelijk, zonder dat uw naam in het dossier komt en dus zonder dat de daders daar ooit achter kunnen komen. Bel daarvoor met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 54 38 999.

Vermoedelijk drie daders

Ook heeft de politie informatie gekregen dat het in totaal om drie daders gaat; de twee overvallers en een chauffeur.

Uw tips

Mogelijk zijn delen van de buit ergens te koop aangeboden. Heeft u bijvoorbeeld de sieraden of de zitmaaier ergens gezien of weet u waar deze mogelijk te koop aangeboden worden? Of weet of vermoedt u wie de overvallers zijn? Neem contact op met de politie: 0800-6070. Tippen kan ook anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vijftien uur opgesloten

Terwijl haar belagers door het huis struinen, kan het slachtoffer geen kant op. Nadat de overvallers met de buit zijn vertrokken, blijft de vrouw opgesloten achter in de meterkast.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pas de volgende ochtend, na vijftien uur, wordt de vrouw bevrijd door ongeruste vriendinnen. Het slachtoffer heeft daarbij het geluk gehad dat die ochtend haar wekelijkse dansles gepland stond. Toen ze daar niet kwam opdagen, besloten haar vriendinnen bij de woning van het slachtoffer te gaan kijken.

Bijzondere buit: zitmaaier

De overvallers zijn ervandoor gegaan met een bijzondere buit. Ze namen onder andere een maaimachine mee. Apart, want het apparaat weegt ruim 200 kilo. Mogelijk is de maaier naderhand ergens te koop aangeboden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het betreft een 'Tornado Estate' zitmaaier van het merk Stiga, type nummer 2T0520481/10, met de versnellingshendel rechts van de stoel en een zwart maaigedeelte tussen de wielen. Andere opvallende details aan de gestolen zitmaaier zijn dat deze voorzien is van een Kramp-accu en dat het zadel licht beschadigd is.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar