Overvallers vergissen zich in adres bij zoektocht naar wiet

Een gepensioneerd echtpaar werd in de nacht van 22 op 23 maart overvallen in hun woning aan de Asseltsestraat in het Limburgse dorpje Asselt. De twee onbekende, gewapende mannen die plotseling naast hun bed stonden, waren op zoek naar wiet.

update
teaser-date

15-12-2020 20:44

Helaas zat er bij de zeven binnengekomen reacties nog geen gouden tip. Beschikt u over informatie? Geef het door!

Volgens hen moest dat in de kelder van het huis liggen. Toen ze de man des huizes meenamen naar beneden, kwamen ze erachter dat ze zich hadden vergist. De echtgenote van meneer was herstellende van een hartoperatie en lag boven in bed.

Auto gestolen en gedumpt 

De overvallers hebben de woning grondig doorzocht en daarbij ook enkele spullen buitgemaakt, waaronder sieraden, mobiele telefoons en autosleutels. Met de auto van de bewoners, een licht-grijs/groene Hyundai Tucson, reden ze naar een calamiteitenoprit langs de snelweg A73. Daar hebben ze de auto en de mobiele telefoons achtergelaten.

De auto van de slachtoffers werd achtergelaten Preloader
De auto van de slachtoffers werd achtergelaten
De auto van de slachtoffers werd achtergelaten Preloader

Audi A6 Avant

Het lijkt erop dat de daders vervolgens zijn overgestapt in een andere auto, vermoedelijk een Audi A6 Avant, en doorgereden over de A73. Op bewakingsbeelden is die auto te zien terwijl deze op hoge snelheid door de Swalmentunnel rijdt, in de richting van Venlo. Daarna ontbreekt ieder spoor.

Politiespeldje 

Bij de gestolen spullen zat onder andere een trouwring met de inscriptie ’25 juni 1976’. Ook is er een hanger gestolen en een politiespeldje dat wordt uitgereikt bij een 25-jarig jubileum.

Benny, Andy of Henny

De rustigste overvaller had een breekijzer bij zich en leek de leiding te hebben. Hij heeft vermoedelijk een lichte huidskleur en spreekt met een Brabantse tongval. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en hij is lang, rond 1.90 meter. Zijn handlanger heeft een iets slanker postuur.
De slachtoffers dachten te horen dat één van de daders Benny, Andy of Henny heet. Zegt dat u iets, meld het alstublieft. Dat mag ook anoniem.

Help de politie

Heeft u informatie over de overvallers en/of de gestolen spullen? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om het getroffen echtpaar een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar