Pakketbezorger ernstig mishandeld door overvaller

In het Limburgse Dieteren, gemeente Echt-Susteren, werd op 22 december 2020 een pakketbezorger overvallen. Daar ging een frauduleuze bestelling aan vooraf van een smartphone, waardoor de dader wist waar het 20-jarige slachtoffer zou zijn en wat hij bij zich zou hebben.

update
teaser-date

14-09-2021 21:02

Helaas is ondanks de vijf binnengekomen tips deze zaak nog niet opgelost. Heeft u informatie? Geef het alstublieft door

Vermoedelijk heeft de overvaller, of mogelijk een handlanger, met valse gegevens een telefoon besteld en deze op de Echterstraat laten afleveren. De bewoners van het bewuste adres wisten van niets. Ter plekke werd de pakketbezorger mishandeld en met een vuurwapen bedreigd.

Ernstig letsel

De 20-jarige pakketbezorger raakte ernstig gewond. Hij liep onder meer een dubbele kaakbreuk op en verloor een aantal tanden. Ook is zijn zicht achteruit gegaan sinds de klappen op zijn hoofd.
Hij heeft veertien schroeven en twee platen in zijn kaak en een aantal implantaten waar tanden zaten. Daarnaast lijdt het slachtoffer aan een posttraumatische stressstoornis en heeft hij concentratieproblemen, waardoor hij heeft moeten stoppen met zowel zijn opleiding als zijn baan.

Compositietekening overvaller Dieteren Preloader
Compositietekening overvaller Dieteren Preloader

Signalement

Aan de hand van de beschrijving door het slachtoffer is er een compositietekening gemaakt van de overvaller.

  • Vermoedelijk tussen 19 en 22 jaar oud
  • getinte huidskleur
  • fors postuur
  • ongeveer 1.85 meter lang
  • bolle wangen en dun snorretje
  • haar aan zijkanten opgeschoren,
    bovenop een soort pijpenkrulletjes.

Belangrijke sporen

Het slachtoffer, zelf van Marokkaanse afkomst, wist te vertellen dat zijn belager Arabisch verstond en deels sprak. Daarnaast gebruikte de overvaller het woord ‘beurs’ voor portemonnee, wat erop zou kunnen duiden dat hij uit Limburg of Vlaanderen komt.
Tijdens de overval had de dader aanvankelijk een muts op, maar die verloor hij gaandeweg. Ook een deel van zijn wapen is achtergebleven. Die voorwerpen zijn belangrijke sporen in het onderzoek, net als twee voertuigen.

Daewoo of Chevrolet Kalos

De overvaller ging ervandoor met de witte bestelbus van de pakketbezorger. Die is verderop in Dieteren teruggevonden, zij het zónder een deel van de lading. De telefoon waar het allemaal om te doen leek, bleef achter. Wél zijn acht pakketten van Gall & Gall meegenomen door de dader(s), die mogelijk in een grijze Daewoo of Chevrolet Kalos reed of reden.
Het is mogelijk dat op de latere vindplek van de bestelbus, aan de Beuningerstraat nabij de Belgische grens, de buit is overgeladen naar de Daewoo of Chevrolet Kalos. Meld het alstublieft als u daarvan iets heeft gezien en/of als u weet wie op 22 december 2020 in zo’n kleine, grijze auto reed.

Help de politie

Wrang genoeg heeft de overvaller de smartphone waar het allemaal om te doen leek, niet meegenomen. Mogelijk kan iemand de pakketten van Gall & Gall linken aan één of meerdere verdachten.

  • Wie heeft een idee over de identiteit van de overvaller?
  • Wie weet waar de grijze Daewoo of Chevrolet Kalos kan zijn en/of wie daar op 22 december 2020 over beschikte?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar