Pinpasfraude na diefstal in supermarkt

Tijdens het winkelen bij de Aldi op zaterdag 20 januari wordt een dame beroofd van haar portemonnee. Even later wordt er door een vrouw ruim 1.200 euro met haar bankpas opgenomen.

update

Het onderzoeksteam is aan de slag met de 14 tips die u doorgaf.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Aldi supermarkt

Rond 12.45 uur is de vrouw aan het winkelen bij een Aldi-filiaal aan de Tuinstraat. Die zaterdagmiddag is het ontzettend druk in de winkel. Zodra ze rond 13.00 uur haar boodschappen wil afrekenen, blijkt het dat haar portemonnee onopgemerkt uit haar tas is gerold.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de diefstal van de portemonnee in de Aldi-supermarkt aan de Tuinstraat in Axel op zaterdagmiddag 20 januari tussen 12.45 en 13.00 uur?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinpasfraude

Terwijl de gedupeerde snel naar huis rijdt om de bankpas van haar man te halen, wordt er in de tussentijd al met haar pinpas geld opgenomen. De pinpasfraudeur heeft kennelijk de pincode kunnen achterhalen die het slachtoffer versleuteld in haar portemonnee bewaarde.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kerkdreef

Als eerste slaat de fraudeur om 13.06 uur toe bij de ABN AMRO aan de Kerkdreef. Na het pinnen vertrekt zij in de richting van de kruising Kerkdreef-Oosterstraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Noordstraat

Maar de vrouw is niet tevreden met het gepinde bedrag en vertrekt naar een tweede pinautomaat. Om 13.08 is zij te zien op bewakingsbeelden van de Rabobank.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de vrouw op de bewakingsbeelden gezien in de buurt van de geldautomaten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinner

Het is onduidelijk of de vrouw de portemonnee zelf heeft gerold, maar ze is sowieso betrokken bij de pinpasfraude. Het betreft een blanke vrouw met een normaal postuur en een brede neus. Op het moment van de fraude had ze blond haar tot op de schouders. Ze droeg een zwarte jas tot over de heupen met een zwarte capuchon en bontkraag. Verder droeg ze een zwarte broek of legging met een grijze streep aan de zijkant. De vrouw liep op zwarte schoenen en had een lichtgrijze handtas bij zich.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de vrouw op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar