Plofkraak aan de Waagweg

Daders veroorzaken veel schade, maar maken niets buit

In de nacht van 14 op 15 juni 2016 hebben drie mannen de geldautomaat laten ontploffen bij de Rabobank aan de Waagweg in Vlierden. Terwijl een vierde dader de vluchtauto bestuurde, hebben ze hun andere auto ter plekke brandend achtergelaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gasfles

Op bewakingsbeelden van die nacht is te zien dat de daders rond 03.00 uur met gereedschap en een grote gasfles aan de gang gaan. Hoewel de ontploffing er op de beelden niet spectaculair uitziet, heeft die wel het complete binnenwerk van de geldautomaat vernield. Zo erg zelfs dat de daders met lege handen hebben moeten vertrekken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee auto's

Het viertal is vermoedelijk met twee auto’s naar de Waagweg gekomen. Het gaat hier om een zwarte Volkswagen Golf en een blauwe Audi stationwagen. Van de Golf is bekend dat die een paar dagen voor de plofkraak is gestolen in Elsendorp en dat er kentekenplaten op zaten die in Molenhoek van een andere auto zijn weggenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Die zwarte Golf hebben de daders in brand gestoken en achtergelaten vlakbij de geldautomaat. Ze zijn gevlucht in de blauwe Audi, waarover verder geen details bekend zijn.

Regio

De politie heeft aanwijzingen dat de daders afkomstig zijn uit oostelijk Brabant of Noord-Limburg. Mensen uit die regio wordt gevraagd mee te denken. Kijkt u eens goed naar de bewakingsbeelden en neemt u contact op met de politie als u denkt de dader(s) te herkennen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over deze plofkraak? Misschien heeft u er over horen spreken of (her)kent u iemand op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar