Poging liquidatie Cor P.

Op 4 januari 2022 is in de Dominicaanse Republiek een poging ondernomen om Cor P te liquideren. Er werd op hem geschoten en P raakte zwaargewond.

Cor P staat in Nederland bekend als één van de zogenoemde ‘Tattoo killers’; dat zou een Nederlands moordcommando zijn. In 2020 deed P zijn bijnaam ‘De Paling’ eer aan toen hij naar de Dominicaanse Republiek verdween – na het doorknippen van zijn enkelband en vlak voor de rechter uitspraak zou doen in een strafzaak tegen hem.

Mogelijke vergelding

Onno Kuut Preloader
Onno Kuut
Onno Kuut Preloader

De zaak waarvoor Cor P met drie anderen terechtstond, ging over de moord in 2009 op de 30-jarige Onno Kuut. Ook Kuut behoorde tot de ‘Tattoo killers’. Met hem is destijds afgerekend door vermoedelijk Cor P en mogelijk anderen.
In deze zaak heeft de Rotterdamse rechtbank de verdachten in 2020 vrijgesproken. Er loopt een appèl. De Nederlandse politie sluit niet uit dat de poging in de Dominicaanse Republiek om Cor P te vermoorden, een vergelding zou kunnen zijn voor de liquidatie van Onno Kuut.

Twee verdachten op beeld

Van de vermoedelijke schutters die het op P hadden gemunt, bestaan bewakingsbeelden van net na de liquidatiepoging. Daarop zijn twee verdachten te zien die er op een scooter vandoor gingen.
Uit onderzoek komt naar voren dat Nederlandse criminelen betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van die moordpoging. Het zou dus goed kunnen dat de getoonde twee verdachten Nederlanders zijn.

Mogelijke conflicten

De politie hoopt dat iemand één of beide personen herkent. Mogelijk hebben Nederlanders die afgelopen winter in de Dominicaanse Republiek op vakantie waren, het duo gezien.
Verder hoort de politie graag van u als u iets weet over mogelijke conflicten die Cor P de laatste jaren kan hebben gehad.

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over één of beide personen die er op een scooter vandoor gingen?
  • Wie heeft informatie over de poging Cor P te liquideren, over een mogelijk conflict dat P had en/of wie mogelijk achter de opdracht kan of kunnen zitten om P te liquideren?

Ook informatie over de liquidatie van Onno Kuut die u niet eerder met de politie heeft gedeeld, is nog altijd welkom. Die kunt u uiteraard vertrouwelijk doorgeven via TNI en het Team Bijzondere Getuigen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar