Poging woningoverval gezin aan de Lage Eggeweg

Opsporing Verzocht Preloader

Twee hevig blaffende honden hebben waarschijnlijk een overval weten te voorkomen.

update

Maar liefst 60 tips, met mogelijke namen. De politie wilde meer informatie over een kleine donkere auto die vanaf de Woestendijk op weg naar de slachtoffers leek te rijden. Gezien het tijdstip en de plaats van opname zouden het mogelijk beelden van de overvallers kunnen zijn geweest of van een getuige. Na de uitzending heeft de bestuurster van de auto, een Nissan Micra, zich gemeld bij de politie. Zij heeft uiteraard niets met de overval te maken en is als getuige door de politie gehoord. Door uw tips kan het onderzoek sowieso weer goed verder. Dank daarvoor!

Op vrijdagmiddag 21 juni komt er bij een gezin aan de Lage Eggeweg in het Twentse Wierden een zogenaamde postbode een pakket afleveren. De vader doet nietsvermoedend open. Hij schrikt van een tweede man met handschoenen en een vuurwapen dat op hem wordt gericht. Hij rent aan de achterkant zijn huis uit. Kort daarop wordt hij gevolgd door zijn zoon die zijn vader achterna rent.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffers

De doodsbange vader en zoon (14) hebben gerend voor hun leven. De vader omdat hij dacht dat hij werd achterna gezeten door de overvaller met het vuurwapen, de zoon omdat hij bedreigd was. Beiden hebben er heel veel last van. De dochter (17), die boven was, hoorde geschreeuw en hun honden tekeer gaan en toen ze het raam uitkeek, zag ze een auto wegrijden. Zij dacht dat haar vader door onbekenden was meegenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Dit is de man die als eerste aan de deur was met het pakketje en het vuurwapen. Hij droeg een zwarte jas met het oranje TNT logo erop en hij had dus een zogenaamd postpakket bij zich, dat hij heeft achtergelaten. Hij had donker haar, een normaal postuur en was zo’n 1.75 m lang.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De handlanger was langer en dikker dan de nep postbode. Hij had een dikke buik en blond krullend en erg onverzorgd haar. Beiden werden rond de 35 jaar geschat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk meer daders

Er kunnen meer daders zijn geweest. De dochter heeft de overvallers zien wegrijden en meende in de gauwigheid te zien dat er in de auto meer personen zaten dan twee. Mogelijk dat er één of twee hebben zitten wachten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De daders reden in een kleine donkere auto met een bolle voorkant, die is weggereden in de richting van de West Kluinveenweg, oftewel het centrum van Wierden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verkenning

De politie gaat er vanuit dat de daders de omgeving hebben voorverkend. De politie is benieuwd of zo’n soort auto al voor vrijdag 21 juni in de buurt van de Lage Eggeweg in Wierden en het huis van de slachtoffers is gezien. Omdat het daar heel rustig is, kan iemand iets bijzonders hebben gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opvallend

In de week voor de overval zijn er een paar opvallende dingen gebeurd: er is een huissleutel vanaf een fiets weggenomen en er zijn ’s nachts voetstappen rond het huis gehoord. Met die sleutel is waarschijnlijk geprobeerd om naar binnen te komen. Toen dit niet lukte, hebben de daders mogelijk een list verzonnen om alsnog binnen te komen. De politie heeft gehoord dat er praatjes rondgingen dat er bij de slachtoffers wel wat te halen viel. Dat is echter totaal niet het geval. Om zich nog veiliger te voelen, is het huis nu helemaal extra beveiligd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdagmiddag 21 juni getuige geweest van de woningoverval bij een gezin aan de Lage Eggeweg in het Twentse Wierden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de compositietekeningen en mogelijk in combinatie met een kleine donkere auto de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien of er meer mensen in de auto zaten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er voor vrijdag 21 juni in de buurt van de Lage Eggeweg en het huis van de slachtoffers een kleine donkere auto gezien?

Kijk ook eens naar