Politie zoekt mededaders van gewelddadige overval op juwelier

De politie heeft op woensdag 6 mei 2020 een 28-jarige man uit Lopik aangehouden voor de gewelddadige overval op een juwelier in Montfoort. Bij die overval in 2013 raakte de echtgenoot van de juwelier zwaargewond. In totaal waren drie jonge mannen bij de overval betrokken, van wie er nog twee worden gezocht.

update
teaser-date

19-05-2020 20:26

U gaf sinds de uitzending één tip door, bedankt! Meer informatie blijft welkom.

Op 14 mei 2013 overvielen drie mannen de juwelierszaak Lydia Mosterd aan de Hofstraat. Ze richtten een vuurwapen op het slachtoffer, mishandelden hem en sloegen de vitrines stuk. In korte tijd graaiden ze voor zo’n 25.000 euro aan sieraden bij elkaar. Waarschijnlijk zijn de overvallers gevlucht in een zwarte Volkswagen Polo. 

Waarom moet iemand zo levensbedreigend mishandeld worden voor een paar sieraden?”

Zoon van slachtoffer

Signalement verdachten

Dankzij nieuwe informatie en intensief onderzoek heeft de politie één van de drie verdachten aangehouden. Deze man was destijds 21 jaar oud. Het rechercheteam gaat ervan uit dat zijn mededaders destijds ook ongeveer die leeftijd hadden.
Op dit moment zijn ze waarschijnlijk eind 20 of begin 30 jaar oud. Beiden hebben een licht getinte huidskleur en zijn kleiner dan de aangehouden verdachte, die 1.77 meter is. Mogelijk komen zij ook uit Lopik of omgeving.

Help de politie

Beschikt u over informatie die mogelijk van groot belang kan zijn in dit onderzoek? Neem alstublieft contact op, desnoods anoniem.

  • Wie weet meer over de daders?
  • Wie weet meer over de criminele contacten van de aangehouden verdachte?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar