Raadselachtige dood Wilbert Ingenpass (50)

Mogelijk heeft hij inbrekers betrapt

De 50-jarige Wilbert Ingenpass wordt op vrijdag 3 maart 2017 rond 09.30 uur dood gevonden in de kelder van zijn huis aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck. Hoewel de doodsoorzaak nog niet definitief is vastgesteld, wijzen de omstandigheden op een mogelijk misdrijf.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schuifpui

De echtgenote van meneer Ingenpass vertrekt die ochtend rond 07.00 uur naar haar werk. Hun drie kinderen slapen dan nog. Wanneer de jongste zoon wakker wordt en naar beneden gaat, ziet hij dat de schuifpui niet gesloten is en er een aantal kasten open staat. Zijn vader ziet hij nergens, maar diens bril en portemonnee liggen op de grond.

De 13-jarige jongen roept zijn zus (16) en zijn broer (17) erbij. Met z’n drieën gaan ze het huis door, op zoek naar hun vader. Zij vinden zijn ontzielde lichaam uiteindelijk in de kelder.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nauwelijks sporen

Meneer Ingenpass was vastgebonden en leek, al staat dat nog niet helemaal vast, door verstikking om het leven gekomen. Een mogelijk scenario is dat hij inbrekers heeft betrapt en dat met de dood heeft moeten bekopen, maar de politie heeft nauwelijks sporen gevonden van een worsteling of ander geweld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die ochtend van vrijdag 3 maart iets verdachts gezien in of in de buurt van de Jan Franssenstraat?

Raadsel

Het is nog grotendeels een raadsel wat zich daar in het huis van de familie Ingenpass heeft afgespeeld tussen 07.00 en 09.30 uur op die 3e maart. De politie heeft zo’n 400 uren aan bewakingsbeelden bekeken, maar heeft daarop niets gevonden dat naar de dader of daders leidt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over een mogelijk conflict dat Wilbert Ingenpass had? Weet u met wie en/of waarover?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hondje

Naar aanleiding van die beelden wordt één persoon nog opgeroepen zich te melden als mogelijke getuige. Het gaat om iemand die rond 05.15 uur een kleine hond uitliet in de Jan Franssenstraat. Herkent u zich hierin of weet u wie dit zou kunnen zijn, neemt u dan contact op met de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u de persoon die rond 05.15 uur de hond uitliet of weet u wie dit zou kunnen zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kleine auto

Een belangrijk aanknopingspunt zou de auto kunnen zijn die getuigen rond 08.30 uur hebben zien staan, twee huizen bij dat van Ingenpass vandaan. Een klein model auto, licht van kleur en met een bolle achterkant, stond daar enige tijd met draaiende motor. De politie wil graag weten wie de bestuurder was en waarom die auto daar stilstond.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u iets over de auto die rond 08.30 uur met draaiende motor in de Jan Franssenstraat stond? Bent of kent u wellicht de bestuurder?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar