Reconstructie gezicht in cold case vermoorde vrouw

Beloning € 15.000

Op de Thorbeckesingel in Schiedam werd in oktober 2005 een onbekende, dode vrouw aangetroffen. Haar lichaam, gewikkeld in dekbedovertrekken, was in een rode koffer gestopt. De politie hoopt met een nieuwe techniek de identiteit van het slachtoffer te achterhalen.

De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie verantwoordelijk is of zijn voor de dood van de onbekende jonge vrouw?

Misdrijf

Die bewuste woensdag 12 oktober 2005 werd de koffer uit de sloot gehaald door een medewerker van de groenvoorziening. Mogelijk heeft de koffer zo’n twee weken in het water gelegen. Al snel blijkt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Digitale reconstructie

Antropologe Caroline Wilkinson uit Liverpool maakte met een nieuwe techniek een waarheidsgetrouwe digitale gezichtsreconstructie van het slachtoffer. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenmerken slachtoffer

De vrouw was waarschijnlijk tussen 16 en 22 jaar oud, 1.64 meter lang en woog ongeveer 60 kilo. Ze had bruine ogen en bruin halflang haar dat in een lichte tint was geverfd.Het slachtoffer had een dusdanig onverzorgd gebit, dat het erop lijkt dat zij nooit door een tandarts is behandeld. Vermoedelijk komt zij niet uit Nederland.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de vrouw op basis van de gezichtsreconstructie?

De vrouw droeg onder andere een rood t-shirt met een witte opdruk van het merk Lai Si Hao, maat S/M. Op het shirt staat onder meer ‘Victory’ en ‘Power Cycle’.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook droeg ze een blauwe joggingbroek met een dubbele zwarte streep van het merk Gateway, in de maat XL.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het slachtoffer had rood/gele sokken aan met de afbeelding van een eend en lichtblauw ondergoed met daarop het getal 69.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de kleding van het slachtoffer en/of weet waar die destijds verkocht werd?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rode koffer

De koffer was van het merk Line, de grootste uit de 4-delige Albany Trolley Set. Deze set was vanaf april 2005 te koop. In Nederland zijn er slechts zo’n 100 stuks van verkocht. De koffer waarin het slachtoffer werd gevonden moet zijn aangeschaft tussen april en begin oktober 2005.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de koffer of weet wie er destijds in het bezit was van een dergelijke koffer?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dekbedovertrekken

Het lichaam was gewikkeld in een witte dekbedhoes met rood/roze bloemen en een met een Laura-Ashley-achtig bloemenmotief van blauwe en roze bloemetjes. Verder zat er ook nog een oranjekleurig laken in de koffer.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar