Reeks diefstallen

Dadergroep slaat binnen 10 dagen zeker 4 maal toe

In november en december 2016 is een groepje mannen zeker drie keer uit stelen geweest. Ze duiken op op bewakingsbeelden in Zandvoort, Bergen op Zoom en Breda, maar hebben waarschijnlijk nog veel meer op hun kerfstok.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kassa

Op 27 november lopen twee mannen het NH-hotel in Zandvoort binnen. Terwijl de ene rustig in de lobby blijft zitten, weet de ander ongezien bij de kassa van het restaurant te komen. Hij doet er een greep uit en gaat terug naar zijn handlanger in de lobby. Even later gaat hij nog een keer naar dezelfde kassa en haalt er nog meer geld uit. Daarna vertrekken de daders samen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De volgende dag, op de vroege ochtend van maandag 28 november, is het duo terug. Ze leiden de nachtportier af door hem te bellen met een smoes over geluidsoverlast op een andere verdieping. Terwijl hij poolshoogte gaat nemen, stelen de dieven het geld dat de nachtportier aan het tellen was. Op weg naar buiten voegt een derde dader zich bij hen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Cashbox

Bergen op Zoom dan. Daar hebben dezelfde drie mannen het op donderdag 1 december voorzien op de winkel Big Bazar. Terwijl twee daders de kassière afleiden, weet nummer 3 de zogenoemde cashbox los te wrikken – een soort kluis waarin papiergeld wordt afgestort.

De mannen komen ermee weg, ondanks het feit dat de kassière ziet wat er gebeurt en haar chef waarschuwt. Die gaat nog achter de mannen aan en krijgt buiten één van hen te pakken, maar onder bedreiging met een schroevendraaier geeft hij zich gewonnen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Breda

Op dinsdag 6 december 2016 gaat de blonde man van het drietal in Breda het Tulip-hotel De Keyser binnen. Aan de balie wisselt hij bij de portier een briefje van 20 euro voor twee van 10. Vervolgens haalt hij in het restaurant een drankje, waarmee hij in de lobby gaat zitten.

Wanneer de portier op een bepaald moment even van zijn plek moet, slaat de dief toe. Hij wrikt de kassa open en gaat met de inhoud ervan aan de haal.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent één of meer van de mannen op de bewakingsbeelden?

Kijk ook eens naar