Serie aanrandingen

Een jonge wielrenner is vermoedelijk verantwoordelijk voor minimaal 12 aanrandingen.

update

Na de uitzending meldden zich 2 vrouwen die mogelijk van dezelfde man slachtoffer zijn geworden. Verder meer dan 20 tips, onder andere met namen.

Eén van de eerste keren dat de aanrander toeslaat is op woensdag 16 april 2014 op het fietspad tussen Wassenaar en Katwijk. Hij gebruikt dan een strategie die hij daarna vaker zal toepassen. De man fietst de kant van zijn slachtoffer op. Eenmaal naast de vrouw, betast hij billen en borsten. Als ze er iets van zegt, gaat hij er razendsnel vandoor. In de maanden daarna blijft de wielrenner toeslaan, telkens in de omgeving van Katwijk en Leiden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Patroon

Zijn vrouwelijke slachtoffers variëren in leeftijd van 14 tot 52 jaar. Maar de politie ontdekt wel een patroon: wat opvalt is dat hij maar op drie dagen toeslaat. Op maandagen, woensdagen en zaterdagen, steeds in de middag of aan het begin van de avond. Misschien zegt dat iets over zijn werk, of zijn dagbesteding.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hardloopster

De man kiest overigens niet alleen fietsende vrouwen uit als doelwit. Op zaterdag 23 augustus heeft hij het voorzien op een hardloopster. Ook dan doet hij iets wat typerend is voor zijn werkwijze: hij stopt even, doet alsof hij kort pauzeert, totdat de vrouw hem heeft ingehaald en betast haar dan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

Hij is een blanke man met een slank postuur, tussen de 20 en 30 jaar. Wat het meest is opgevallen is zijn smalle en pokdalige gezicht, mogelijk heeft hij acne. Hij heeft blond tot donkerblond haar. Een aantal vrouwen heeft gezien dat hij een blauw/zwart wielrenpak aan had, maar er zijn ook andere kleuren genoemd. Verder draagt hij een lichtkleurige helm en een wielrennerszonnebril. Over de fiets waar de man op rijdt, kunnen zijn slachtoffers helaas weinig vertellen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laatste incident

Het meest recente incident is op maandag 20 oktober bij het Westerbaanpad in Katwijk. Zijn slachtoffer is een meisje van nog maar 14. Rond 13.30 uur is ze op weg naar een vriendinnetje. De wielrenner doet het weer op dezelfde manier en laat het meisje voorbij rijden. Op het Westerbaanpad voelt ze ineens een hand op haar been nabij haar kruis. Het duurt maar heel even en dan maakt hij zich uit de voeten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Locaties aanrandingen

De incidenten vonden allemaal plaats in of in de omgeving van Katwijk, waaronder in Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg en Katwijk-Valkenburg. Ook heeft hij twee keer toegeslagen in het duingebied, zowel ten noorden als ten zuiden van Katwijk. Dat zou kunnen betekenen dat de man zelf afkomstig is uit deze omgeving.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meer slachtoffers

Misschien heeft de man wel meer slachtoffers gemaakt en hebben die geen contact met de politie opgenomen, omdat ze zich wellicht schamen of denken dat het niet belangrijk genoeg was. Maar juist om de gangen van de aanrander zo goed mogelijk na te kunnen gaan, is het belangrijk dat de politie met iedereen spreekt die door deze man benaderd is of door hem is aangerand.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van het signalement de dader, of heeft een vermoeden wie hij is?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er slachtoffer geworden van mogelijk dezelfde dader?

Kijk ook eens naar