Sieraden buit gemaakt bij woningoverval

In de vroege ochtend van vrijdag 23 juni 2017 wordt een echtpaar uit Hippolytushoef overvallen in hun woning aan de Polderweg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over deze overval?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sieraden

De daders hebben met een steekwagen van het echtpaar de gehele kluis meegenomen. Daar zaten onder andere een Cartier armband in, een diamanten ring en oorbellen van Boodles en buddha to buddha armbanden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Horloges

Er zijn ook twee horloges meegenomen, van Breitling. Een daarvan had een extra horloge in de band. Het is een chronomat UTC, en het exemplaar van het slachtoffer had een groene wijzerplaat. Het derde horloge dat is meegenomen is een Ballon bleu de Cartier, met op die van het slachtoffer grijze wijzerplaten. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die sieraden of horloges ergens gezien of te koop aangeboden gezien? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De daders waren alle drie in het zwart gekleed, een droeg een zwarte muts met een rode rand. Ze spraken met een Haags of Leids accent. De langste dader was zo’n 1.85 en was duidelijk de leider. Hij droeg een zwarte lange jas, een soort model regenjas, maar met een capuchon. Die leek van neopreen: het materiaal waar ook wetsuits van worden gemaakt. Verder moeten die mannen voor het meenemen van die kluis een auto of een busje hebben gehad. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bijna een aanrijding

De overval op de Polderweg gebeurde die vrijdag 23 juni tussen 03.30 uur en iets over 4 ’s ochtends. Dankzij een getuige weet de politie dat iets na dat tijdstip op de kruising van de Hippolytushoeverkruisweg en Oosterklief bijna een aanrijding is geweest. De getuige moest daar snel aan de kant voor een hard rijdende donkerkleurige vermoedelijk zwarte Volvo, waarschijnlijk van een v70 Station uit 2000. Even later bij de Oosterklief zag hij twee mannen met witte helmen op een scooter rijden. Die bestuurders wil de politie spreken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de bestuurders van de Volvo en de scooter?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rode bestelbus

Verder is de dag voor de overval ’s ochtends heel vroeg een donkerrode bestelbus tegenover het huis van de slachtoffers gezien.  Waarschijnlijk een soortgelijke Transporter. Wie herkent die bus, heeft hem ook gezien of weet van wie hij is?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de donkerrode bestelbus?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar