Signalement van mannen die fietser mishandelden met drankfles

Dankzij meer dan dertig tips van kijkers is er een signalement van de jonge mannen die in Hoogland een fietser mishandelden met een drankfles. Bij de tips werden ook mogelijke namen van de daders genoemd, waaronder een aantal keer dezelfde naam.

update
teaser-date

31-03-2020 21:19

De nieuwe informatie in de uitzending van 24 maart leverde gelukkig ook één nieuwe tip op. Meer informatie blijft welkom.

De politie is op zoek naar twee blanke jongens van ongeveer 18 jaar oud. Allebei zijn rond 1.80 meter lang en hebben donkerblond haar. Ze reden in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari 2020 op een donkere scooter door Hoogland, vlak bij Amersfoort.

Tegen achterhoofd geslagen

Die nacht werd een 22-jarige fietser rond 02.00 uur op de Lindelaan in Hoogland door hen mishandeld. Hij werd onverwachts met een Bacardi Limon-fles tegen zijn achterhoofd geslagen. Vervolgens lieten de daders hem met ernstig hoofdletsel achter. De politie houdt rekening met een willekeurige actie.

Bewakingsbeelden

In de uitzendingen van 25 februari en 24 maart 2020 toonde Opsporing Verzocht camerabeelden van de verdachten op hun scooter. De harde klap met de fles is daarop ook te horen. De politie hoopt dat iemand de daders herkent op basis van het signalement en/of de beelden.

Help de politie

Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u de 22-jarige fietser een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar