Slungelige man berooft jonge moeder met baby

De politie is dringend op zoek naar de man die zondagavond 16 januari in Culemborg een jonge moeder beroofde die met haar baby wandelde. Daarbij dreigde hij zowel de vrouw als haar vier maanden oude kindje iets aan te doen.

De man liep rond 19.30 uur van achteren op het slachtoffer af aan het begin van de Landzichtweg. Daar zwaaide hij al met een groot vleesmes met een lemmet van zo’n 20 centimeter.

Dreigde met groot vleesmes

Hij vroeg vervolgens op een dreigende toon haar pasjes, geld en telefoon. Ook bewoog hij het vleesmes richting de kinderwagen met de baby. Omdat de vrouw geen geld bij zich had, gaf ze hem haar zonnebril en lila iPhone 11. 

Dun en slungelig 

Tijdens de beroving mocht het slachtoffer de man niet in zijn gezicht kijken. Wel heeft ze andere kenmerken van hem kunnen onthouden. De dader is zo’n 1.90 tot 1.95 meter lang en heeft een dun, slungelig postuur. Hij spreekt Nederlands met een buitenlands accent  en had die zondagavond een lange, bruin/grijze winterjas aan.

Uw beelden

De man is uiteindelijk weggegaan omdat er een auto aankwam. Hij liep weg in de richting van de Marga Klompéstraat.
Woont u in de omgeving van de Landzichtweg en de Marga Klompéstraat in Culemborg en beschikt u over camera’s? Mogelijk is de dader op uw beelden te zien. Upload deze dan alstublieft via het tipformulier.

Geef uw informatie door

Heeft u een vermoeden naar wie de politie op zoek is? Neem dan alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar