Tom Michielsen op Europese opsporingslijst

De 45-jarige Tom Michielsen is in 2019 door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 54 maanden, maar is al lange tijd voortvluchtig. De Belg is schuldig bevonden aan drugshandel, witwassen en het voorhanden hebben van munitie.

update
teaser-date

11-05-2021 21:36

Er zijn meer dan twintig tips binnengekomen over de voortvluchtige Tom Michielsen. Het onderzoek naar zijn verblijfplaats gaat verder.

Michielsen moet nog ruim drie jaar en zeven maanden van zijn straf uitzitten. Daarnaast is hij verdachte in een groot onderzoek, genaamd Taxus, omtrent cocaïnehandel vanuit Zuid-Amerika naar Europa.

Signalement

Tom Richard Diane Michielsen is geboren in december 1975 en heeft de Belgische nationaliteit. De foto op deze pagina is uit 2015; Michielsen is dus inmiddels wat ouder en hij zou iets aan zijn uiterlijk veranderd kunnen hebben. Mogelijk is hij nu kaal.
Michielsen is 1.80 meter lang en heeft een mager postuur. Het is goed mogelijk dat hij gebruik maakt van een of meer valse identiteiten.

De voortvluchtige Tom Michielsen Preloader
De voortvluchtige Tom Michielsen
De voortvluchtige Tom Michielsen Preloader

Onderzoek ‘Taxus’

Michielsen staat internationaal gesignaleerd als verdachte in het onderzoek Taxus, dat wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in Den Haag.
Taxus is een grootschalig onderzoek naar de criminele organisatie rond de Haagse hoofdverdachte Piet S. Deze organisatie zou zich bezig hebben gehouden met internationale drugshandel in onder meer cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa. Tom Michielsen zou binnen deze organisatie een belangrijke rol hebben gespeeld.

Internationale opsporing

Op dinsdag 20 april 2021 is Michielsen toegevoegd aan de lijst Europe’s Most Wanted Fugitives. Die lijst is opgesteld door Europol en de opsporingsorganisatie ENFAST. Plaatsing daarop betekent dat men ook in andere landen dan België en Nederland naar Michielsen kan gaan uitkijken.
Er zijn aanwijzingen dat de voortvluchtige Belg zich in Spanje bevindt of daar langere tijd heeft verbleven, mogelijk in de omgeving van Valencia, Marbella en/of Alicante. Bekend bij de politie is dat Michielsen contacten heeft in Den Haag; het is mogelijk dat hij die stad soms bezoekt.

Europe’s Most Wanted Fugitives Preloader
Europe’s Most Wanted Fugitives
Europe’s Most Wanted Fugitives Preloader

Help de politie

Weet of vermoedt u waar Tom Michielsen is of ziet u hem ergens: benader hem niet zelf, maar neem direct contact op met de politie. Dat mag uiteraard ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar