Twee gewelddadige overvallen, mogelijk dezelfde dader

Begin 2019 zijn in Culemborg waarschijnlijk twee overvallen gepleegd door dezelfde, gewelddadige man. De Plus supermarkt aan het Koopmansgildeplein lijkt zijn doelwit op 26 januari. Bij het Esso tankstation aan de Wethouder Schoutenweg was het vier dagen eerder mis.

Gezochte dader Culemborg Preloader
Gezochte dader Culemborg Preloader

De politie is op zoek naar deze man:

  • circa 1.80 meter lang
  • gemiddeld postuur
  • donkere wenkbrauwen en ogen
  • spreekt Nederlands met een buitenlands accent.
update
teaser-date

24-09-2019 20:42

De afgelopen dagen werd er met name getipt over de kleding van de overvaller. Meer informatie over de overvaller zelf blijft welkom.

Overval Plus Supermarkt

Op zaterdagochtend 26 januari rond 06.40 uur werd een 56-jarige medewerker van de Plus Supermarkt overvallen door een man met een pistool. Hij werd daarmee tegen het hoofd geslagen, waardoor hij voelde dat het om een klein, metalen pistool ging. Na een worsteling trok de medewerker het rolluik naar de winkel open. 

Vervolgens ging de dader ervandoor via de achterkant van de winkel, via de Prijsseweg in de richting van het centrum.

Overval Esso Tankstation

Op dinsdagochtend 22 januari om 05.40 uur vond een overval plaats op een Esso tankstation aan de Wethouder Schoutenweg. Ook daar ging de overvaller met fysiek geweld te werk. Hij wachtte buiten tot een medewerkster een deur opendeed en bedreigde haar vervolgens. De overvaller dwong het slachtoffer (20) de kassa te openen, waaruit hij geld pakte. Verder nam hij een aantal pakjes sigaretten mee.

Spoor van sigaretten

De sigaretten bleven niet lang in zijn bezit, want tijdens zijn vlucht liet hij een spoor van pakjes achter. In de Jorisvicarie vond de politie de eerste pakjes sigaretten. Van daar ging het spoor verder via de Vicarystraat naar de H.P Vermeulenstraat. Een getuige heeft de dader daarna zien vluchten via de Landzichtweg richting de Vanghoutstraat. In totaal werden er 55 pakjes teruggevonden.

Herkent u de man(nen) op de beelden?

Laat het weten als u een idee heeft wie de overvaller is bij de Plus en/of bij de Esso.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Zowel bij de Plus als bij de Esso ging de overval er heftig aan toe. Wilt u uw steun uitspreken aan de slachtoffers, laat dan via de link hieronder een bericht achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar