Twee overvallen bij Spar-supermarkt

De enige supermarkt in Banholt wordt op 2 november 2017 overvallen. Een week later op 9 november is de winkel aan de Dalestraat opnieuw de dupe.

update

U gaf 13 tips door; dank hiervoor! De overvallen zijn nog niet opgelost, ook de klant heeft zich nog niet gemeld.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Halloween

Het is twee dagen na Halloween wanneer de overvaller rond 17.45 uur de winkel betreedt. Hij draagt een opvallend oranje masker en is gewapend met een slagers-hakmes. Hierdoor denkt de caissière in eerste instantie dat het een late Halloween-grap is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Maar al snel blijkt het tegendeel: in gebrekkig Engels eist de man geld uit de kassalade. Uit angst staat de medewerkster de volledige inhoud van de kassalade af. Mogelijk is de dader hierna met een auto in het gevlucht; getuigen hebben hem in een donkerkleurige auto zien stappen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige

De overvaller passeert bij de ingang een vertrekkende klant. De politie is op zoek naar deze belangrijke getuige.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tweede overval

Slechts een week later is de kleine supermarkt wederom het doelwit van een overval. Rond 17.55 uur betreedt een donker geklede man de winkel en richt zich op de caissière. Tijdens deze overval staan er wel klanten aan de kassa.

Deze keer dreigt hij met een lang mes en grijpt hij wederom naar de kassalade, maar treft alleen wisselgeld. Ook deze dader stapte volgens getuigen in een donkerkleurige auto.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader of daders

De politie sluit niet uit dat het beide keren om dezelfde dader gaat. De werkwijze is namelijk bij beide overvallen hetzelfde en de dader is volledig gehuld in donkere kleding. Ook het postuur van de man en zijn manier van lopen lijken op elkaar. Mogelijk heeft hij een blanke of licht getinte huidskleur. Door het masker was alleen een stukje van zijn stoppelbaard zichtbaar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de dader(s)?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien op 2 of 9 november 2017 in de buurt van de Dalestraat in Banholt?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar