Verdachte van phishing pint met buitgemaakte pas

Een mevrouw in Baexem werd in februari door ‘phishing’ haar bankpas en pincode ontfutseld. Van de persoon die daarmee geld opnam van de bijbehorende rekening, kan de politie u een foto laten zien.

update

Negen mensen hebben informatie doorgegeven over deze pinner, bedankt!

De vrouw had geklikt op de link in een sms-bericht dat zogenaamd van de Rabobank kwam. Zo kwam ze op een nep-internetpagina terecht die er uit leek te zien als een echte Rabobank-site.

Aanleiding voor het bericht, zo stond er, was het verlopen van de bankpas van het slachtoffer. Of ze die pas wilde opsturen, was het verzoek, en op de gelinkte pagina even haar pincode invullen ...

Fraudehelpdesk

Helaas voor mevrouw trapte zij er in. En zij is zeker niet de enige. Wilt u meer informatie over dit soort phishing-acties, kunt u terecht op de website van de Fraudehelpdesk.Daar leest u ook hoe u herkent wanneer iemand u probeert op te lichten en welke stappen u kunt ondernemen als u slachtoffer bent geworden. Onthoudt u in ieder geval dat banken en hun medewerkers nooit om uw pincode zullen vragen. Vraagt iemand het toch, dan is dat per definitie geen zuivere koffie.

Pinner in Duivendrecht

Deze man heeft gepind met de bankpas die het slachtoffer uit Baexem had opgestuurd. Dat deed hij bij een geldautomaat in Duivendrecht.

  • pointer Wie herkent de man op de foto?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar