Vermissing Oekraïense Zoryana Tupis (48)

Opsporing Verzocht Preloader

Sinds zondag 21 juli 2013 laat Zoryana Tupis niets meer van zich horen. Ze lijkt van de aardbodem verdwenen en er wordt gevreesd voor een misdrijf.

update

6 tips, waaronder iemand die belde met de precieze locatie van een mogelijk graf: een plek van 60 cm breed en 2 meter lang in het buitengebied in Oostrum vlakbij het spoor. Een team van de Forensische Opsporing heeft die plek heel voorzichtig opengelegd, maar daar bleek geen lichaam te liggen, alleen twee tonnen met zand.

Zoryana Tupis (48), die ook gebruikmaakte van de naam Valeriya Kazmirchuk, werd geboren in Lviv (Oekraïne) en woonde samen met haar vriend (40) aan het Eijckenhof in het Noord-Limburgse Oostrum. Ze valt op door haar verzorgde uiterlijk en het korte blonde haar. Begin augustus maakt één van Zoryana’s zoons die in de Oekraïne woont zich ernstige zorgen, want sinds zondag 21 juli 2013 ontbreekt ieder spoor van haar. Hij reist naar Nederland en doet aangifte van de vermissing van zijn moeder.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Klus

Zaterdagavond 20 juli 2013 hebben Zoryana en haar vriendinnen een klus. Op parkeerplaats de Romeinse put, langs de A73 bij Venray stappen ze in een bestelbus en Zoryana knipt die nacht vermoedelijk hennep in de omgeving van Oss.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdwijning

De volgende ochtend keren ze terug naar de parkeerplaats en rijdt Zoryana naar huis. Onderweg zet ze haar vriendinnen nog af. Rond 10.15 uur is ze thuis en spreekt met een vriendin af om ’s middags te gaan zwemmen. Maar Zoryana Tupis laat niets meer van zich horen. Niet die middag maar ook niet in de dagen erna. Ze lijkt van de aardbodem verdwenen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Telefoon

Het is bekend dat Zoryana zondag 21 juli ’s morgens thuis is geweest in Oostrum. Het volgende punt op de tijdlijn is 14.30 uur die dag. Op dat tijdstip heeft ze nog een sms’je ontvangen op haar mobiele telefoon, een Nokia 100. Dankzij de mastgegevens weet de politie dat haar telefoon toen niet bij haar thuis gelegen kan hebben, maar in het gebied ten zuiden van Venray in de omgeving van de voormalige discotheek The Zenith.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Toyota Avensis

Donderdag 25 juli lijkt er een sprankje hoop. Een vriendin van Zoryana stuit bij toeval op haar grijze Toyota Avensis. Die staat geparkeerd aan de Van Soeststraat in de wijk Het Groenveld in Venlo. Ze waarschuwt Zoryana’s vriend die even later de auto komt ophalen.

Van Soeststraat, Venlo
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Autosleutel

In de periode voor haar verdwijning heeft Zoryana nog gewinkeld in Horst, een plaatsje tussen haar woonplaats Oostrum en Venlo. Ze was daar met een vriendin en is tijdens het shoppen de autosleutel van haar Toyota kwijtgeraakt. Tot op de dag van vandaag is die sleutel niet teruggevonden. De politie hoopt dat iemand die sleutel ergens in Horst heeft aangetroffen en wil het graag weten als dat zo is.

Horst, Limburg
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte

De recherche start een onderzoek en krijgt al snel een beeld van het leven van de vermiste vrouw. En tijdens het onderzoek komt ook al snel een verdachte in beeld. De politie vermoedt dat hij meer weet over de verdwijning van Zoryana en in november houdt een arrestatieteam hem aan. Ook zijn auto, een Alfa Romeo, wordt door de politie in beslag genomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Misdrijf

In de Alfa Romeo vinden de forensische rechercheurs verontrustende sporen die duiden op een misdrijf. Maar wat er ook met Zoryana Tupis gebeurd is, de vraag blijft waar zij of waar haar lichaam op dit moment is. De verdachte zit op dit moment nog in voorarrest. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij Zoryana’s verdwijning, maar hij ontkent iets van haar verdwijning af te weten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie sprak al met veel bekenden van Zoryana Tupis, veelal Oekraïners die hier wonen. Maar het rechercheteam wil nog graag spreken met andere mensen die informatie hebben over haar leven. Bijvoorbeeld over haar sociale contacten. Had ze misschien conflicten of speelden er dingen binnen de hennepwereld die haar fataal zijn geworden?

Help de politie

  • Wie heeft Zoryana Tupis (48), die ook gebruikmaakte van de naam Valeriya Kazmirchuk, na 21 juli 2013 nog gesproken of gezien of weet wat er met haar is gebeurd?
  • Wie heeft haar Nokia 100 ergens gevonden?
  • Wie weet hoe Zoryana’s grijze Toyota Avensis terecht is gekomen op de Van Soeststraatl in Venlo, of heeft gezien dat de auto daar werd neergezet?
  • Wie heeft de autosleutel die Zoryana in de periode voor haar vermissing in Horst heeft verloren ergens gevonden of weet wie die sleutel nu heeft?
  • Wie heeft in het algemeen informatie over haar sociale contacten, eventuele conflicten of iets in de hennepwereld wat Zoryana fataal is geworden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar