Vermomd drietal overvalt bloemenwinkel

Op zaterdag 15 januari 2022 overvielen drie daders een bloemenwinkel aan het Dokter H. de Vriesplein in Arkel. Het was, wrang genoeg voor de eigenaars, de eerste dag dat de winkel weer open ging na een periode van gedeeltelijke lockdown.

Twee zussen runnen de winkel, van wie er één op dat moment aanwezig was. Nog voordat zij ook maar één klant had kunnen helpen, werd ze overrompeld door de overvallers.

update
teaser-date

12-04-2022 19:24

Er kwamen tot nu toe geen tips binnen die het onderzoek in een stroomversnelling brengen. Weet u iets over de daders, mogelijk in combinatie met een zwarte auto, neem alstublieft contact op.

De winkel aan het Dokter H. de Vriesplein Preloader
De winkel aan het Dokter H. de Vriesplein
De winkel aan het Dokter H. de Vriesplein Preloader

Steekwagentje

Het gebeurde rond 07.30 die zaterdagochtend. Het slachtoffer was buiten wat bloemen en planten aan het uitstallen toen één van de mannen ineens bij haar stond. Uit een auto kwamen nog twee daders en alle drie gingen de winkel in.
Opmerkelijk is dat de daders een steekwagentje bij zich hadden. Wat ze daarmee hadden willen meenemen, is niet duidelijk geworden. Ook had één van hen tiewraps in de aanslag; vermoedelijk om het slachtoffer mee vast te binden als dat ‘nodig’ zou blijken.

Herkenning gevraagd

De drie overvallers maakten niets buit. Wel vernielden ze moedwillig een aantal spullen en lieten ze een puinhoop achter. Alle drie hadden ze hun gezicht bedekt, maar hopelijk is er iets aan hen dat een herkenning kan opleveren. Hun kleding bijvoorbeeld of de samenstelling van precies dit drietal; neem alstublieft contact op als u iets over hen weet.
De jong ogende mannen, allen vrij klein van stuk, waren die ochtend van 15 januari met een auto naar de bloemenwinkel gekomen. Dat was waarschijnlijk een zwarte vierdeurs auto waarvan het kenteken vermoedelijk met 49 begint. Mogelijk heeft iemand die gezien in de omgeving.

Denk mee en tip

Weet of vermoedt u wie de overvallers kunnen zijn, geef het alstublieft door op een van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar