Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Vondst lichaam Erik van den Boogaart

Hij leidde mogelijk een dubbelleven

update

U gaf de afgelopen week 20 tips over zijn dood door, 3 daarvan waren waardevol. De politie is nu druk bezig om de tijdlijn rond Erik van de Boogaart’s dood rond te krijgen. Hij is het laatst 15 juni gezien, als u hem daarna nog heeft gezien, mogelijk met de geleende Hyundai Santa Fé waar hij toen in reed, dan kan dat nog heel erg helpen.

Op vrijdag 11 november 2016 wordt het in plastic zeil verpakte lichaam van Erik van den Boogaart (55) gevonden, drijvend in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Erik van den Boogaart

Erik van den Boogaart uit Spijkenisse werkte als voorman bij een bedrijf dat bulkgoederen overslaat en transporteert in de Rotterdamse haven. Sinds begin jaren negentig is hij al actief in de haven en hij kent het gebied op zijn duimpje. Privé woont Erik samen met zijn vrouw, uit twee eerdere relaties heeft hij een volwassen zoon en dochter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dubbelleven

Op het eerste oog lijkt Erik een doorsnee-leven te leiden. Maar wie beter kijkt, ziet al snel dat Eriks leven een andere kant heeft. Na een ongeluk op zijn werk in 2015 belandt hij in de ziektewet. Door blijvend letsel aan zijn schouder kan hij zijn werk in de haven niet meer uitvoeren. Zijn vrouw ziet hoe Erik langzaam maar zeker verandert. Hij is nauwelijks nog thuis aan de Jupiterstraat, maar waar hij dan wel verblijft en met wie vertelt hij niet. 

Antwerpen

Inmiddels weet de politie dat Erik in de eerste maanden van 2016 vaak in Antwerpen is. Hij logeert in verschillende hotels in het centrum. Erik beschikt ook over grote sommen cash en rekent overal waar hij komt contant af.

Vakantiepark in Zuidland

Behalve in België verblijft Erik ook een tijdje op een vakantiepark in Zuidland, vlakbij zijn woonplaats Spijkenisse. Ook wat hij daar doet en waarom hij niet thuis is, vertelt hij niet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

12 juni 2016 naar Antwerpen

Op zondag 12 juni 2016 is Erik is op weg naar een vriend wiens auto hij kan lenen: een zwarte Hyundai Santa Fé. In die auto rijdt hij langs zijn huis in Spijkenisse om zijn vrouw op te halen, ze hebben afgesproken een paar dagen naar Antwerpen te gaan. In de auto valt het zijn vrouw op hoe bang Erik is. Hij durft niet hardop te praten uit angst voor afluisterapparatuur in de auto. 

15 juni 2016 terug uit Antwerpen

Erik en zijn vrouw blijven van 12 t/m 15 juni in Antwerpen. Op woensdag 15 juni keren de twee terug naar Spijkenisse. In de loop van de middag zet Erik zijn vrouw thuis af. Zelf vertrekt hij met onbekende bestemming. Het is de laatste keer dat de twee elkaar zien.

19 juni 2016: Erik komt niet opdagen

Op zondag 19 juni is het is vaderdag. Erik komt die dag niet opdagen bij zijn zus. Later die dag zou hij de geleende Hyundai terugbrengen naar zijn vriend. Ook daar wordt hij niet gezien. Merkwaardig, want iedereen in zijn omgeving kent hem als iemand die zijn afspraken nakomt.

18 juli 2016: vermist

Waar is Erik? Zijn naasten maken zich zorgen, maar omdat hij weleens vaker langere tijd van de radar is, stapt niemand in dat stadium al naar de politie. Pas als hij in juli ook niet op een afspraak met een bedrijfsarts verschijnt, wordt het zijn vrouw echt te veel. Op 18 juli geeft ze hem op als vermist.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

19 oktober 2016: Hyundai Santa Fé gevonden

Op 19 oktober 2016 krijgt een stadswacht een melding over een Hyundai Santa Fé met kenteken 89-TZ-HP die al lange tijd in de Sint-Janshaven in Rotterdam staat. Binnen een paar minuten is duidelijk dat het de Hyundai is die samen met Erik is verdwenen. Van Erik zelf is echter nog steeds geen spoor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de Hyundai met kenteken 89-TZ-HP sinds juni geweest is? Wie heeft de auto zien rijden of geparkeerd zien staan en wanneer is de auto achtergelaten op de Sint-Janshaven in Rotterdam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

11 november 2016: Vondst lichaam Erik

Op vrijdag 11 november ziet een schipper een stuk blauw zeil drijven in het Schelde-Rijnkanaal bij de Zeeuwse plaats Rilland. Hij waarschuwt de politie die het pakket later die dag uit het water haalt. Gewikkeld in het zeil vinden zij het lichaam Erik van den Boogaart, hij blijkt te zijn doodgeschoten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar Erik in de eerste maanden van 2016 tot aan zijn vermissing verbleef?  
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schelde-Rijnkanaal

Volgens de patholoog die het lichaam van Erik heeft onderzocht, lag hij al zeker drie maanden in het water. Het meest waarschijnlijke scenario is dat zijn lichaam al langere tijd geleden in het Schelde-Rijnkanaal is gedumpt, maar waar dat is gedaan is moeilijk te zeggen. Het is gevonden ter hoogte van de Bathsebrug en mogelijk is het ook op die plek in het water gegooid. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herinnert er zich iets ongebruikelijks te hebben gezien in Zeeland bij het Schelde-Rijnkanaal, na 15 juni 2016?

Motief

Door de levensstijl van Erik vermoedt de politie dat hij zich met illegale praktijken heeft ingelaten. Op zondag 19 juni zou hij bij zijn zus op bezoek gaan, iets wat hij nooit zomaar zou vergeten. De politie gaat er daarom vanuit dat hij ergens na woensdag 15 juni om het leven is gebracht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rotterdamse haven

Erik had al die tijd gewoon de sleutels van de Rotterdamse haven en had daarmee toegang tot een deel van het niet-openbare havengebied. De politie wil heel graag meer informatie over waar hij zich mee bezighield. Was hij bijvoorbeeld zelf vaak in de haven te vinden of leende hij zijn sleutels uit? En aan wie dan? Kortom: waar hield hij zich mee bezig en met wie ging hij om.

Anoniem informatie doorgeven

De politie denkt dat mensen uit de havenwereld belangrijke informatie door kunnen geven over waar Erik zich mee bezighield, maar merkt dat die mensen niet het achterste van hun tong willen of kunnen laten zien. Daarom wordt hen met klem gevraagd anoniem toch informatie door te geven. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie uit het Rotterdamse havengebied weet meer over Erik te vertellen? Geef anoniem informatie door via Meld Misdaad Anoniem of vertrouwelijk via het TNI. 

Autoverhuurbedrijf

Erik had zelf geen auto op zijn naam staan. Hij leende af en toe een auto bij een vriend, maar verder is het niet duidelijk hoe hij zich verplaatste. Het zou kunnen dat hij weleens een auto heeft gehuurd bij een verhuurbedrijf. Mochten er verhuurders zijn bij wie Erik van den Boogaart in 2016 een auto heeft gehuurd, dan vraagt de politie hen zich te melden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Zijn er verhuurders bij wie Erik van den Boogaart in 2016 een auto heeft gehuurd?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Herenhorloge van merk IWC

Erik heeft vorig jaar in Antwerpen voor bijna 70 duizend euro aan sieraden gekocht, waaronder een herenhorloge van het merk IWC. Toen Eriks lichaam werd aangetroffen droeg hij dat horloge niet meer. De politie hoopt dat er mensen zijn die weten waar dit vrij exclusieve klokje is gebleven.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar het dure herenhorloge van het merk IWC is gebleven? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar