Voorwoord van Sybren van der Velden

Ik ben Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraak bij het projectbureau High Impact Crime van de Nationale Politie.

Impact

Woninginbraak, een delict met grote impact als je er slachtoffer van wordt. Binnen je eigen veilige omgeving komt een vreemde naar binnen, doorzoekt je hele huis en neemt jouw spullen mee. Vaak ook nog goederen met een grote emotionele waarde om maar niet te spreken over de schade die er bij komt kijken. Het zal je maar overkomen! Daarom werkt de Politie samen met vele partners aan het terugdringen van het aantal woninginbraken en het opsporen van de daders.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voorkomen

Hopelijk bent U de zomervakantie nog niet vergeten, maar de donkere dagen zijn weer in aantocht. Het wordt steeds vroeger donker en later licht. En duisternis, daar zijn inbrekers gek op. We zien dan de woninginbraken toenemen met de maand december als hoogtepunt. Reden voor ons en onze partners om tijdens dit half jaar extra actief in te zetten op het zoveel mogelijk voorkomen van woninginbraken. Dat doen we o.a. met preventiecampagnes, extra aanwezigheid in de wijk, grote en kleine controles gericht op het in beeld krijgen van potentiële daders en om hen te ontmoedigen in te breken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het begint bij uzelf

U kunt zelf veel doen om uw woning te beveiligen tegen inbraak. Daarmee wordt de kans om slachtoffer te worden tot wel 90% kleiner. Een veiliger woning begint dus bij uzelf. Hebt u een huurwoning, vraag uw woningbouwvereniging dan naar de mogelijkheden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hulp

Als inbrekers dan toch nog besluiten toe te slaan, doen we ons uiterste best om ze te pakken. Wij kunnen dit echter niet alleen, wij hebben uw hulp nodig. U bent de oren en ogen in de wijk waar U woont of werkt of boodschappen doet. Wij doen dan ook een beroep op u om ons te helpen. Ziet u een verdachte situatie, iets waarvan u denkt “dit klopt niet” bel dan zonder aarzelen 112. Wat een verdachte situatie is, leest u op deze pagina.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Helpt U mee?

We zijn dan ook blij dat Opsporing Verzocht ons en u helpt in de aanpak van woninginbraken. Met preventieadvies en het opsporen van de daders.

Kijk ook eens naar