Vragen rond dood Lukasz van der Gragt (35)

Verdronken in de haven onder onbekende omstandigheden

Op dinsdag 6 juni 2017 werd om ongeveer 18.00 het levenloze lichaam gevonden van de 35-jarige Lukasz van der Gragt, in het water van de Westerhaven in Medemblik. Het is de politie nog niet duidelijk onder welke omstandigheden Van der Gragt is komen te overlijden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zondag 4 juni

De 35-jarige inwoner van Medemblik is door verdrinking om het leven gekomen, vermoedelijk al op de vroege ochtend van zondag 4 juni – een warme Pinksterdag. Van der Gragt kan per ongeluk in het water zijn gevallen, maar een misdrijf is zeker nog niet uit te sluiten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over hoe Van der Gragt in het water van de Westerhaven terecht is gekomen? Weet u wanneer dat precies was?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kaasmarkt

Het slachtoffer is voor het laatst gezien rond 03.00 in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni in café Het Zeepaardje aan de Kaasmarkt. Hij droeg een wit overhemd met korte mouwen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geldelozepad

Een half uur later heeft op het Geldelozepad, voor de deur van bekenden van Van der Gragt, een man op straat staan schreeuwen. Vermoedelijk was dat het latere slachtoffer.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Lukasz van der Gragt nog gezien na 03.00 uur in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni 2017? Kunt u misschien iets vertellen over zijn gemoedstoestand? Was hij alleen of was er iemand bij hem?

Niet op de route

De haven ligt niet op de route van het Geldelozepad naar de woning van Van der Gragt. Vermoedelijk is Van der Gragt terug richting het centrum gelopen, maar het is onduidelijk waarom. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of Van der Gragt een probleem had die nacht? Had hij wellicht ruzie met iemand, bijvoorbeeld in café Het Zeepaardje of op straat?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Na 03.30 uur

De politie hoopt dat iemand het slachtoffer nog heeft gezien na 03.30 uur. Wellicht is iemand op de hoogte van diens plannen en of daar nog andere personen bij betrokken waren.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar