Vrouw (67) dupe van babbeltruc

Het slachtoffer heeft net boodschappen gedaan wanneer op de parkeerplaats een grote, dikke man haar aanspreekt met een smoes. Eenmaal thuis, wordt ze gebeld door de bank; er is een fors bedrag opgenomen van haar rekening.

update

Zes kijkers namen na de uitzending contact op met de politie. Bedankt!

Op vrijdagochtend 27 juli 2018, bij de Lidl aan de Van Weedestraat, vroeg de man haar of ze een 2-euromunt kon wisselen voor twee munten van 1 euro.

Bankpas te pakken

De vrouw keek in haar portemonnee en zag dat ze de man niet kon helpen. Maar hij bleef aandringen en stopte zelfs de 2-euromunt in haar portemonnee. Die gaf het slachtoffer netjes terug, maar in de verwarring heeft de man vermoedelijk haar bankpas te pakken gekregen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voordat de pas geblokkeerd kon worden, is er twee keer een bedrag mee opgenomen; bij een filiaal van de Rabobank en bij een geldautomaat in de Albert Heijn aan de Smitsweg. Dit gebeurde vermoedelijk niet door de man die de bankpas had ontfutseld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenmerken twee mannen

Op bewakingsbeelden is een blanke man te zien in een lichtkleurig, geruit overhemd en een donkerblauwe, korte broek. Hij wordt tussen 25 en 30 jaar oud geschat. Laat het weten als u hem herkent.

De beschrijving die het slachtoffer gaf van de man die haar aansprak, is een andere. Die man zou opvallend lang zijn, mogelijk wel 1.95 meter, en een behoorlijk fors postuur hebben. De vrouw vond hem er Indiaas uitzien, met een donkere huidskleur, diepzwart haar en donkere ogen en hij zou met een Engels accent spreken. Hij droeg die ochtend een hagelwit shirt en een lichtkleurige, ruime broek.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het is aannemelijk dat de twee mannen samenwerken of elkaar in elk geval kennen. Mogelijk behoren zij tot een grotere groep daders. Weet u iets over hen, geef het door.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar