Vrouw van 79 door babbeltruc beroofd van pinpas

Een 79-jarige dame uit Vianen is slachtoffer geworden van een babbeltruc.

update

De man is nog niet aangehouden, ondanks 3 tips.

Ze wordt op dinsdagmiddag 4 april door twee mannen aangesproken bij de poort van haar achtertuin aan de Meidoornlaan. Een van de mannen spreekt in een onbekende taal en zwaait met een kladblok voor haar gezicht. Na een paar minuten stuurt de vrouw de mannen weg. 

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beroofd

Thuis komt ze er al snel achter dat de andere man in die paar minuten haar pinpas uit haar jaszak heeft weten te vissen. Als ze de bank belt blijkt er net 1200 euro met haar pas te zijn opgenomen, iets verderop bij de ABN Amro aan de Lijnbaan in Vianen. Haar pincode is dus eerder al afgekeken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is nog meer slachtoffer van deze mannen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinfraude

Van dat pinnen zijn beelden. Daarop is deze man te zien, met donker haar en een blauwe trui. Eerder die middag droeg hij daar mogelijk een bruin/beige colbert overheen. Zijn handlanger was een stuk jonger, hij werd 20 geschat, was rond de 1.85, lichtgetint en had een slank postuur en een smal gezicht. Ze zijn dus direct na het beroven van die mevrouw op 4 april vanaf de Meidoornlaan in Vianen, over het Merwedekanaal, naar de ABN Amro aan de Lijnbaan gekomen. 

Help de politie

  • Wie herkent deze pinner?

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar