Wie herkent verdachte van ‘cash trapping’?

Waarschijnlijk een en dezelfde man maakte zich op 2 december 2022 in drie Limburgse plaatsen schuldig aan ‘cash trapping’ – een manier om bij een geldautomaat argeloze pinners geld afhandig te maken. Hij leek daarin te slagen in Horn en Kessel, maar bij zijn poging in Helden werd ontdekt dat er iets niet pluis was.

Dat zogenoemde cash trapping houdt in dat een onopvallende extra klep wordt bevestigd aan de uitgifteklep van een geldautomaat. Daarin komt het geld terecht dat een pinner verwacht mee te nemen. Vaak vertrekt de pinner dan, denkende dat er ‘gewoon’ een storing is. De oplichter slaat daarna zijn slag door het geld uit de klep op te halen.

Neem a.u.b. contact op als u deze man herkent Preloader
Neem a.u.b. contact op als u deze man herkent
Neem a.u.b. contact op als u deze man herkent Preloader

Accepteer niet

Een beoogd slachtoffer in Helden nam niet zomaar zijn verlies toen zijn geld niet uit de muur kwam. Hem viel op dat er iets mis was met de klep, waarna hij alsnog zijn eigen geld te pakken kreeg.
Probeert u alstublieft net zo scherp te zijn als die meneer. Accepteer niet dat uw geld niet uit de automaat komt, maar bel het telefoonnummer dat er op staat voor zulke noodgevallen. Loopt u erbij weg, bestaat de kans dat een oplichter met uw geld aan de haal gaat.

Geef uw tip door

Wie heeft informatie over de verdachte? Hij wordt eind 20 geschat, is stevig gebouwd en zou ook elders in Nederland actief kunnen zijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar