Wisselend succes voor inbrekersduo

In het dorp Kuinre, in Overijssel tegen de grens van zowel Friesland als Flevoland, werden in de nacht van 8 op 9 januari 2023 drie pogingen gedaan om in te breken. Eén daarvan slaagde. De politie maakt beelden openbaar van het duo dat vermoedelijk achter alle drie de misdrijven zit.

De eerste poging, bij een woonhuis, werd gestaakt doordat de bewoner geluiden hoorde en ging kijken wat er loos was. De derde poging was bij een tankshop, waar het alarm afging voordat de inbrekers naar binnen wisten te komen.

Burchtstraat

Bij een eetcafé aan de Burchtstraat hadden twee dader wél succes. Ze haalden er een kassalade los en namen daarnaast pakjes sigaretten en shag mee. Kijkt u alstublieft goed naar de beelden van de mannen en neem contact op als u weet of vermoedt wie zij kunnen zijn.

Aanknopingspunten

Na de mislukte inbraak bij de tankshop sloeg het tweetal op de vlucht. Vlakbij werden later twee fietsen gevonden die zij vermoedelijk hebben gebruikt. Ook de kassalade uit het eetcafé lag er, net als andere, waarschijnlijk gestolen goederen.
De ene fiets is een damesmodel. Daar hing een petje aan de stuurstang. De andere, een Gazelle, is een herenfiets. Die had achterop een speaker en een scheerapparaat in een doos. Hopelijk zeggen deze aanknopingspunten iemand iets.

De aangetroffen fietsen Preloader
De aangetroffen fietsen
De aangetroffen fietsen Preloader

Lange, gewatteerde jas

Eén van de inbrekers heeft zich vermoedelijk verwond. Bij de fietsen en spullen trof de politie een bloedspoor aan, waaruit DNA is veiliggesteld. Wordt er iemand aangehouden, dan kan gecheckt worden of het DNA overeenkomt.
Van de twee mannen die in het eetcafé werden gefilmd, had één een opvallend lange, gewatteerde, zwarte jas aan. Een getuige meent die te hebben gezien bij de tankshop en ook komt zo’n jas terug op beelden van de woning waar een inbraakpoging werd gestaakt.

Geef uw tip door

Wie herkent (een van) de inbrekers?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar